Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-03-25 05:50:00

Munkajogász: Minden dokumentumot figyelmesen olvassanak el!

Triviális, de ha a munkáltató az elbocsátás mellett dönt, akkor a dolgozó minden papírt olvasson el – egyebek mellett ezt mondta a munkajogász az ATV Start című műsorban. Sziller Linda azt is hozzátette, hogy a home office munkavégzésnek is ugyanolyanok a feltételei, mint a normál munkavégzésnek.

Munkajogász: Minden dokumentumot figyelmesen olvassanak el!

Megkezdődtek a tömeges elbocsátások a koronavírus miatt. Nehéz helyzetbe került a vendéglátás és az autóipar, de más területeken is akadhatnak gondok. Közben a miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta: a munkajogi szabályokat igyekeznek úgy alakítani, hogy megvédjék az álláshelyeket.

Ezzel kapcsolatban a munkajogász azt mondta az ATV Start című műsorban, hogy a legszerencsésebb az, ha a munkaadó és munkavállaló közösen megegyezik, hogy utóbbi – még ha megváltozott feltételek mellett is – megtarthassa munkahelyét. Ha viszont a munkáltató megválik egy embertől, akkor a legjobb az lenne, ha ilyen esetben nem egyedül lenne ott a munkavállaló, ez egy esetleges későbbi jogvita miatt lenne jó. A gyakorlatból azonban tudjuk – tette hozzá Sziller Linda –, hogy erre általában nincsen lehetőség.

Triviálisnak tűnhet, amit mond – folytatta –, de nagyon fontos a dokumentum elolvasása, amit egy ilyen helyzetben elé tehetnek. Ha ugyanis közös megegyezéssel távozik valaki, azt utólag nehezen lehet támadni. Ezt sokan használják arra, hogy lemondassák a munkavállalót olyan juttatásokról, ami neki a törvény szerint járna.

A dolgozóknak arra kellene még figyelni, vagyis után számolni Sziller Linda szerint, hogy törvény szerint mi járna nekik, és adott esetben egy közös megegyezés alapján ne írjon olyat alá, ami a korábban számoltnál kevesebbet tartalmaz.

A szabadság kiadása is jogszerű önmagában, igaz, a munkáltatónak azt 15 nappal előtte kell jelezni. Az otthoni munkavégzésnél is ugyanazok a szabályok érvényesek, mintha valaki a munkahelyén lenne, a munkaidőt ki kell tölteni, és nem érhet kevesebbet, mint normál esetben.

Egyoldalú munkáltatói felmondásnál a munkajogász szerint a dolgozó harminc napon belül munkaügyi bírósághoz tud fordulni. Csakhogy – tette hozzá – ezek most megszűnnek és a törvényszéki bíróságok veszik át a feladatot.

 

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink