Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-03-24 18:41:00

Leáll a Hankook rácalmási gyára a koronavírus miatt

A cég közleménye szerint a március 30. és április 7. közötti leállást az európai és magyarországi koronavírus-helyzet, valamint az európai autógyárak többségének bezárása indokolja.

Leáll a Hankook rácalmási gyára a koronavírus miatt

Idézték Sanghon Lee-t, a Hankook Tire Europe elnökét, aki arról beszélt, hogy a cég számára az alkalmazottak egészsége és biztonsága kiemelt fontosságú, ezért annak védelmére mindent megtesznek, ami szükséges.

"A Hankook a kormányzati intézkedések és szabályozások figyelembevételével már számos óvintézkedést hozott annak érdekében, hogy védőeszközök biztosításával és folyamatos fertőtlenítéssel megakadályozza a vírus terjedését alkalmazottai körében. A cég folyamatosan figyeli a nemzetközi és a hazai helyzetet és a fejlemények függvényében további intézkedéseket hozhat alkalmazottai védelme érdekében"

– írták.

A Hankook a Dunaújváros melletti Rácalmáson építette fel európai gyárát, több ütemben összesen 885 millió euróból. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését, jelenleg évente 19 millió gumiabroncs előállítására képes. A cég több mint 3300 alkalmazottat foglalkoztat Magyarországon.

A Hankook a 7. legnagyobb abroncsgyártó a világon, 180 országban értékesíti a termékeit és 22 ezer embert foglalkoztat világszerte.

 

 

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink