Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-03-24 12:11:00

Farkas Örs: képmutató, hogy a főpolgármester egyszemélyben dönt majd a budapesti kérdésekről

A Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője képmutatónak tartja, hogy miközben az ellenzéki országgyűlési képviselők nem akarják megadni a Kormánynak felhatalmazást a hatékony védekezéshez, addig Karácsony Gergely főpolgármester rendeletek útján, egyszemélyben dönt majd a budapesti kérdésekről.

Farkas Örs: képmutató, hogy a főpolgármester egyszemélyben dönt majd a budapesti kérdésekről
Karácsony Gergely főpolgármester, fotó: MTI

Farkas Örs kedden, a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében a Népszava honlapján pénteken megjelent írásra hivatkozik.

A cikkben az áll, hogy elmarad a Fővárosi Közgyűlés ülése, Karácsony Gergely pedig a járvánnyal kapcsolatos híreknek megfelelően dönt majd a közgyűlés új időpontjának kihirdetéséről.

Az irányadó kormányrendelet szerint veszélyhelyzetben a városvezetők testületi ülések nélkül is dönthetnek, ez az úgynevezett rendeleti kormányzás lép életbe a fővárosi önkormányzatnál

- írták a napilapban. A Főpolgármesteri Hivatal azt is közölte, hogy a közgyűlésen megvitatni kívánt kérdésekhez tartozó előterjesztéseket mindegyik frakció megkapja és véleményezi az előre jelzett határidőig, a főpolgármester pedig a frakciók álláspontjának ismeretében dönt - olvasható a cikkben.

Farkas Örs a bejegyzésében úgy fogalmazott: hétfőn az ellenzéki országgyűlési képviselők "könnyes szemmel remegtek a diktatúrától", és nem járultak hozzá, hogy a kormány minél hamarabb meghosszabbítsa a veszélyhelyzetet, hisz így "oda lenne a kontroll a döntések felett." Az ellenzék ezzel kockáztatja Magyarország hatékony védekezését a koronavírus terjedése ellen - jelentette ki.

Mindeközben azonban Karácsony Gergely bejelentette, hogy a Fővárosi Közgyűlés bizonytalan ideig nem ülésezik, "de nem kell félni, majd ő rendeletek útján, egyszemélyben dönt" a budapesti kérdésekről. "Most akkor hogy is van ez a demokráciával, tisztelt ellenzék?"

- tette fel a kérdést a szóvivő.

Farkas Örs pár nappal ezelőtt a következőképp vélekedett a témában:

 

 

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink