Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-03-24 05:10:00

Változatos módon kampányolnak az otthonmaradás mellett színházak és ismert emberek is

Több színház és közismert ember is beszállt az otthonmaradási kampányba azért, hogy a koronavírus ne terjedjen tovább. A Rózsavölgyi Szalon Facebook-oldalán például minden este elmondanak a színészek egy Grecsó Krisztián verset. Vujity Trvtko pedig esti mesét olvas fel az oroszlányi városi tévében.

Változatos módon kampányolnak az otthonmaradás mellett színházak és ismert emberek is

Vujity Tvrtko az Oroszlányi Városi Tv csapatával együttműködve egy héten át minden este lefekvési időben mesét mond majd az otthon lévő gyerekeknek. Jövőhéten pedig átadja a stafétát a helyi műsorvezetőknek, és a jelenleg munka nélkül marad előadóknak.

"Harcban állunk a saját egészségünkért, szeretteink egészségéért, gyermekeinkért, és szüleinkért, azokért, akik ezt az országot felépítették, és most meg kell tennünk mindent, hogy megvédjük magunkat, és ezáltal megvédhessük őket is"

- mondta a műsorvezető.

A Rózsevölgyi Szalon művészei otthonukban vesznek fel videót, amelyen Grecsó Krisztián verseit mondják el. 

Nem csak a művészek, és tévések igyekeznek segíteni. Alakult a Facebookon egy csoport #MaradjOtthon névvel, ahova már több, mint 60 ezren csatlakoztak. A tagok kérdéseket tehetnek fel, de sokan segíteni szeretnének. Van, aki olyan rajzkihívásra hívta a többieket, ahol az izgalmas otthoni dolgokat örökítik meg, más meg ingyenes angol korrepetálást ajánlott fel.

Ugyanakkor az is kezd hagyománnyá válni, hogy este 8-kor az emberek kiállnak az erkélyre és közösen énekelnek, vagy tapsolnak az egészségügyi dolgozókért.

 

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink