Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-03-23 16:32:00

A Facebookon kérnek védőruhákat és maszkokat a mentősök, mert nincs elég

A Facebookon kezdett gyűjtésbe a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége, ugyanis se védőfelszerelésből, se megfelelő (FFP2 és FFP3) arcmaszkból nincs nekik elég. A bejegyzés szerint tárgyi és pénzügyi adományt is elfogadnak, ez utóbbiból védőfelszerelést terveznek vásárolni, melyeket a szakszervezet terít majd szét az országban.

"Ha ezekből készlethiány miatt nem sikerül eleget vásárolnunk, akkor egyéb, a mentéshez szükséges eszközöket szerzünk be" – írták.

A poszt szerint ilyen eszköz lehet orvosi vagy műszaki felszerelés, mosógép a ruhák tisztításához, élelem, fertőtlenítő. Arról, hogy pontosan mire költenek, a mentőállomásokkal és szakszervezet megyei vezetőivel történt egyeztetés után hoznak döntést a beérkezett összeg függvényében.

“Ehhez pedig nem tudunk mást kérni támogatóinktól, csak bizalmat”- írták.

A mentők szerint ugyanakkor az is nagy segítség, ha valaki maszkokat (de ez esetben csak FFP2 vagy FFP3 típusúakat), mosógépet, szárítógépet, egyéb felszereléseket adományoz nekik. A tárgyi felajánlásokat a közelben lévő mentőállomásokra célszerű vinni, de a megyei vezetőkkel is egyeztethet erről. Az ő elérhetőségeik itt találhatók.

Cikkünk megjelenése után az Országos Mentőszolgálat az alábbi sajtó-helyreigazítási kérelmet juttatta el szerkesztőségünkhöz:

Az Országos Mentőszolgálat számára kiemelt fontosságú a mentődolgozók egészségének védelme, az érvényes eljárásrendek szerint használatos egyéni védőeszközök, fertőtlenítő szerek országszerte rendelkezésre állnak. Az egészségügyi beszerzések folyamatosak, azoknak nincs pénzügyi akadálya. A készletgazdálkodás napi szinten irányított ütemben zajlik.
A címben megtévesztő az, hogy a „mentők” kérik a lakosság segítségét. A cikk tárgyát képező posztot a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége tette közzé, mely az Országos Mentőszolgálattól független szervezet, és rálátással, valamint információkkal az Országos Mentőszolgálat készleteire vonatkozóan nem rendelkezhet.

 

atv.hu/hvg.hu 

Ajánlom

További belföldi híreink