Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-03-22 11:12:00

Koronavírus, maszkok: Török gép landolt éjszaka az alapanyagokkal Budapesten

Török szállítmány landolt Budapesten, védőmaszkokhoz szükséges alapanyagokkal ma éjszaka.

Koronavírus, maszkok: Török gép landolt éjszaka az alapanyagokkal Budapesten
Fotó:MTI/ Szigetváry Zsolt

Vasárnap landolt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren az a gép, amely védőmaszkokhoz hozott alapanyagokat.

Éjszaka érkezett és már ki is pakolták a Turkish Cargo Airbus A330 teherszállító repülőgépének rakományát. A szóban forgó szállítmány a török Teknomelt műszaki textilgyártól származik és a repteret üzemeltető Budapest Airport logisztikai bázisára érkezett.

Orbán Viktor miniszterelnök a legutóbbi Kossuth Rádiós interjújában azt mondta:nem igaz, hogy nincs elég maszk. Van elegendő maszk Magyarországon, “milliószámra van maszk”. “Nem kéregetünk az Európai Uniótól, kiküldtem az összes portyázót, Pekingtől Sanghajig ott vannak az embereink”, a csápjainkat kinyújtottuk a szükséges eszközök beszerzéséhez - fogalmazott a miniszterelnök.

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a csütörtöki kormányinfón az ATV kérdésére közölte:óriási mennyiségű, 1 milliónál is több maszkot várunk Kínából. Ezen a piacon a szabad kereskedelem most a szabad rabláshoz áll közel - fogalmazott a miniszter.

Varga Mihály pénzügyminiszter pedig az ATV Egyenes beszédben jelentette be, hogy a kormány 3 milliárd értékben rendelt meg maszkokat, lélegeztetőgépet és más egészségügyi védőfelszerelést Kínából, várjuk ezek érkezését.

Lakatos Tibor ezredes az Operatív Törzs tegnapi sajtótájékoztatón a jövő hetet jelölte meg, amikor Kínából a szállítmányok megérkezhetnek.

Ajánlom

További belföldi híreink