Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-03-22 19:33:00

Cáfolta az operatív törzs: Nem gócpontja a koronavírusjárványnak Mohács

Nem gócpontja a koronavírusjárványnak Mohács – így cáfolta az operatív törzs azt az információt, amelyet a város polgármestere tett közzé azt követően, hogy ott is találtak egy igazoltan fertőzött beteget. Időközben kiderült, hogy a beteg korábban akár száznál is több emberrel találkozhatott, ezért jelentette ki a város polgármestere, minden polgár esélyes lehet arra, hogy hordozza a betegség kórokozóját.

"Több száz, ma még tünetmentes vírushordozó jár közöttünk Mohácson, ami azt jelenti, hogy minden egyes mohácsi lakost potenciális vírushordozónak kell tekinteni." - szombaton este tette fel közösségi oldalára Csorbai Ferenc, Mohács polgármestere azt a videót, amelyben arról beszélt, hogy milyen következményei vannak annak, hogy megtalálták a város első koronavírussal fertőzött betegét.

"Ismerve a pozitív esetnek a nagyszámú kontaktálását, várható az, hoyg rövid időn belül nagyszámú beteg fog megjelenni a kórházban ellátásért. Ezt próbáljuk minél jobban elhúzni, hogy ha már meg is jelennek, akkor ne egyszerre jöjjenek be ezek a betegek." - fejtette ki Csorbai az ATV Híradónak.

A polgármester gócpontra vonatkozó kijelentését az operatív törzs délutáni tájékoztatóján cáfolták.

"Nem felel meg a valóságnak, Gócpontot nem tudunk meghatározni az ország területén gyakorlatilag az ország egész területén egyenletesen eloszlik a betegeknek a száma." - mondta Müller Cecília, országos tisztifőorvos.

Az operatív törzs ügyeletének vezetője azt mondta, hogy nincs olyan gócpont, amelynek lezárása szóba került volna.

"Továbbra sem tervezünk lezárásokat és kijárási tilalmat, Ugyanakkor ha gócpontok alakulnak ki és fennállna a veszélye, hogy ugyanarról a területről olyan személyek utaznának az ország más részébe, akik a fertőzés terjedése szempontjából veszélyt jelentenek, akkor megfogjuk hozni ezeket a döntéseket." - jelentette ki Lakatos Tibor.

Mohácson egyébként az utcák szinte teljesen üresek, emberrel alig lehet találkozni.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink