Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-03-18 13:44:00

Munkaátszervezésre van szükség az orvosoknál

Legalábbis Komáromi Zoltán, a DK szakpolitikusa szerint. A háziorvosként praktizáló szakember azt is elmondta az ATV Start című műsorban, hogy sok múlhat a háziorvosokon.

Munkaértekezleten volt kedden Komáromi Zoltán az egyik budapesti kerületben, és mint mondta, csupán három 65 év alatt házi gyermekorvos volt, a többiek efelett voltak. A DK szakpolitikusa azt is elmondta az ATV Start című műsorban, hogy itt munkaátszervezésre van szükség, és hiába van a háziorvosnak jó ötlete, ő egymaga nem dönthet átszervezésről. Erre a települési és kerületi önkormányzatoknak van lehetősége – tette hozzá.

A saját praxisából is látja, hogy a betegek megértették: nem mindenért kell bemenni a rendelőbe. Tegnap például összesen három beteget vizsgált meg – folytatta. 

Komáromi Zoltán azt is elmondta, hogy a védőfelszerelések kritikán aluliak, és vérlázító az szerinte, ahogyan a kormányzat az Orvosi Kamara javaslatait kezeli. Korábban egyszeri 50 darabos kiszerelésű csomagban kaptak maszkot, amit a betegre kell ráadni, ha elmegy hozzájuk. Kaptak még három darab FFP1-es maszkot is, ami ugyanannyit ér, mint a sebészi maszk.

Mint mondta, sok múlhat az orvosokon, mert ha felfedezik azokat, akik veszélyesek a közösségre, akkor pár héten belül akár meg is lehetne fogni járványtanilag ezt a betegséget. Majd emlékeztetett: 490 háziorvosi praxis üres, és 621 ezer ember él úgy, hogy a szomszéd településen lévő szakember látja el.

 

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink