Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-03-17 13:01:00

Már licitálnak a krumplira a kereskedők a nagybani piacon

Termékhiányról kell beszélni, mondta az ATV Híradónak Karsai Zoltán, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének elnöke. Karsai szerint először a mediterrán országokból származó zöldségek és gyümölcsök fognak eltűnni az üzletekből. Arról is beszámolt, hogy az egymillió megrendelt egészségügyi maszkból egyet sem kaptak meg.

Már licitálnak a krumplira a kereskedők a nagybani piacon

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének elnöke Híradónknak az mondta: kereskedőktől származó információi szerint múlt hát szerda óta a karácsonyihoz mérhető forgalom az üzletekben.

Az országos kereskedelmi szövetség irányadó nyilatkozata szerint nem lesz áruhiány, sok boltban mégis üresen állnak a polcok. Karsai szerint ennek az az oka, hogy nincs elég munkavállaló, például árufeltöltő.

„Szerintem most már beszélhetünk termékhiányról is: az előbb kaptam egy információt, hogy a burgonya a nagybani piacon úgy kel el a kereskedők között, hogy licitálnak rá, hogy ki viszi el több pénzért”

– mondta az ATV Híradónak Karsai, hozzátéve: azok a termékek tűnhetnek el leghamarabb az üzletekből, amelyek eddig Olaszországból, Spanyolországból érkeztek: primőr zöldségek, gyümölcsök.

Karsai azt is elmondta, hogy kereskedelemben a dolgozók védelme okozza a legnagyobb problémát: bár már megrendeltek egymillió darab egészségügyi maszkot, egyet sem kaptak még meg.

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink