Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-03-17 08:46:00

Koronavírus: csökkenhet az albérletek ára

Javul a vásárlók alkuhelyzete a lakáspiacon az új koronavírus-járvány okozta idegenforgalmi visszaesés miatt - írta a Világgazdaság kedden az ingatlan.com összefoglalójára hivatkozva.

Koronavírus: csökkenhet az albérletek ára

A lap kiemelte, hogy egyre több alkalmi vétel lehet a következő két-három hónapban. Miután a tulajdonosok több lakást akarnak majd kiadni, csökkenhet az albérletek ára - tették hozzá.

Valószínűsíthető, hogy a befektetési céllal vásárolt ingatlanokat hosszú távú bérbeadással tudják hasznosítani a tulajdonosok.

Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője azt mondta, hogy a járvány hatása gyorsan begyűrűzött a mindennapokba. A lakáspiacon alapvető változásokat hozott az új helyzet. A személyes tapasztalatszerzés helyett még inkább felértékelődik a részletes információkat tartalmazó online hirdetések szerepe - tette hozzá.

Az elmúlt hetekben visszaesett a kereslet, a kínálat azonban bővült.

A szakértő szerint jelentősebb árleszállítás nem várható a teljes piacot tekintve, de a korábbi évekhez képest jóval gyakoribbakká válhatnak az alkalmi vételek, a vásárlók pedig többet alkudhatnak, mert 10-15 százalékkal kevesebben vannak, mint a veszélyhelyzet kihirdetése előtt.

 

 

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink