Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-03-16 08:46:00

Tvrtko akcióba lépett: "Ne alibizze el senki a biztonsági intézkedéseket!"

Teltház lett volna, végül üres terem előtt beszélt Vujity Tvrtko Székesfehérváron péntek este. A koronavírus-világjárvány miatt az ATV műsorvezetőjének teltházas Túl minden határon estjei elmaradnak a következő hetekben, ám Tvrtko úgy döntött, hogy közönség nélkül, de megtartja Túl minden határon estjét az ezerfős teremben. Tvrtko tehát lemondta soron következő előadásait és önkorlátozásra kéri a zárt téri rendezvények szervezőit, így a mozi-üzemeltetőket is.

Tvrtko akcióba lépett: "Ne alibizze el senki a biztonsági intézkedéseket!"

A műsorvezető így számolt be a Székesfehérváron történtekről Facebook-oldalán:

„Itt vagyok a MOL-Aréna csaknem ezer fős színháztermében. A ma esti előadásra minden jegy elővételben elkelt. A szomorú helyzet miatt mégsem lesznek nézők ma este. Mégis színpadra állok! Nem tettem még ilyet, most megteszem, magamtól idézek:

“Sosem a pénzért csináltam. Ez az életem. Ha kellene, egyetlen embernek is megtartanám az estemet!” - eljött hát az idő, hogy betartsam a szavamat!

A nézőtéren ott lesz majd Mariann, aki hónapokig dolgozott a mai est sikeréért! Neki mesélek majd, de rajta keresztül sokakhoz szólok majd!

Különleges a mai nap, nem egy hagyományos Túl minden határon-estet láthattok! Mégis színpadra állok, mégis mikrofont fogok a kezembe, mert erkölcsi kötelességemnek érzem, hogy hozzátok is szóljak. Ahogy egy háború, diktatúra vagy sugárzás nem tud legyőzni engem, úgy egy vírus sem tud, ahogy Titeket sem!” – írta Facebook-oldalán az ATV műsorvezetője.

Akik több száz kilométert utaztak

Az előre meghirdetett helyen és időben Tvrtko megtartotta előadását a MOL-Aréna színháztermében, egyetlen embernek, Mariannak, miközben az Aréna előtt emberek álltak, akik azért mentek a fehérvári csarnok elé, hogy kifejezzék szolidaritásukat Tvrtkóval. Köztük volt Alexandra, aki édesapjával Mezőtúrról jött. Csaknem 450 kilométert autóztak, hogy ott lehessenek Székesfehérváron.

„Tényleg nincsnek szavaim: EZ MAGA A LEGYŐZHETETLEN ERŐ, amit nem tudok eléggé megköszönni!”

– kommentálta a történteket Facebook-oldalán Vujity Tvrtko.

fotó: facebookFotó: Facebook

Tvrtko a mostani, egyáltalán nem egyszerű helyzetben a következőket tartja a legfontosabbnak: „Alázat, szabálykövetés, lemondás, mértéktartás, összetartás, fegyelem, kitartás, hit és akarat! Ebből (is) vizsgázunk most mindannyian! Én mindenkinek szurkolok!” – írta Facebook-oldalán.

fotó: facebookFotó: Facebook

Tvrtko felhívása a mozik üzemeltetőihez

Egyszer már előfordult, hogy Tvrtko Facebook-bejegyzéséből törvénymódosítás lett: kétnyelvűsítették a határon túli magyar területekre induló és onnan érkező vonatok menetrendjét. A műsorvezető most nem ambicionálja, hogy hasonló következménye legyen véleménynyilvánításának, de önkorlátozásra kéri a mozielőadások szervezőit. Facebook-bejegyzésében saját, teltházas előadásai és üres színháztermek képeit osztotta meg, miután megszületett a határozat arról, hogy zárt térben maximum 100, nyitott helyen 500 főig lehet rendezvényeket tartani.

fotó: facebookFotó: Facebook

Tvrtko hangsúlyozza: számára ez egy adminisztratív szám, és megdöbbentette, hogy arról olvasott: egyes mozik megtalálták a megoldást: 99 emberenként tartanak vetítéseket. Ezért fordult felhívásával a mozielőadások szervezőihez, amit változtatás nélkül közlünk:

„Kedves Mozisok!

Egy olyan ember ír nektek, aki több lepratelepen, tífusz, malária és más betegségek, fertőzések sújtotta területen járt! Nem fogom azokat a helyeket a mi helyzetünkkel összehasonlítani, mások a betegségek, a fertőzések, és a terjedések helyzete, dinamikája is más.

Nem is azért írok nektek, mert jómagam minden 99 fős előadásra vonatkozó felkérést visszautasítottam! Tisztában vagyok az anyagi veszteségekkel, a károkkal. Nem vagyok hatóság, nem utasíthatok senkit semmire. Nincs hozzá jogom, és alapom sincs erre.
Mégis, arra kérlek benneteket, hogy a helyzet komolyságát látva fontoljátok meg a 99 fős, de az ennél sokkal kisebb körű-, konkrét leszek: AZ ÖSSZES vetítés szüneteltetését mindaddig, amíg a helyzet nem normalizálódik! Nem ér annyit az egész, hogy egy ember esetleg megfertőzzön egy másikat, pláne 98-at.

Ez egy nagyon komoly helyzet, amely komoly, és olykor fájdalmas döntéseket követel meg! Kérlek benneteket, fontoljátok meg soraimat! Köszönöm!”

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink