Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-03-13 08:34:00

Orbán Viktor az iskolák bezárásáról: ”Várjunk!”

Ha most az iskolákat bezárnánk, az a tanév végét is jelentené ugyanis, mert egy-két hét múlva nem tudnák újra kinyitni a koronavírus miatt - jelentette ki Orbán Viktor a Kossuth Rádió reggeli műsorában.

Orbán Viktor az iskolák bezárásáról: ”Várjunk!”
Orbán Viktor miniszterelnök, fotó: MTI

Orbán Viktor a ma reggeli Kossuth Rádiónak adott interjújában elmondta, miért nem zárták be az iskolákat - holott az egyetemeken vesztegzárat vezettek be a koronavírus járvány terjedése miatt.

A miniszterelnök a műsorvezető kérdésére azt mondta: az egyetemeken sok a külföldi, a járványt a külföldiek hozták be, közöttük terjed.

Nem véletlen, hogy a vírus az irániak között ütötte fel a fejét.

Mostani tudásunk szerint ugyanakkor a gyerekeket nem fertőzi meg, illetve nem elsősorban ők a veszélyeztetettek, hanem az idősebbek. De ha látnak ilyen veszélyt a gyerekek körében is, akkor “új döntést” hoznak - jelentette ki.

„Most a szüleinket és a nagyszüleinket kell védeni” - tette hozzá.

Ha lesz iskolabezárás, az a tanév végén lesz, és akkor a tanároknak fizetés nélküli szabadságra kell menni. De ha most az iskolákat bezárnánk, az a tanév végét is jelentené, hiszen nem egy-két három héttől van szó - mondta, hozzátéve: ha lenne olyan vírus-variáns, ami a gyerekeket veszélyezteti, akkor nem fognak habozni.

„Várjunk! ” – tanácsolta most Orbán Viktor.

Az egyetemeken már tanítási szünet van:

 

Ajánlom

További belföldi híreink