Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-03-13 17:25:00

Molnár Áron: Minden évben többször jeleztük Eszenyi felé, hogy félünk tőle

Eszenyi Enikő, a Vígszínház jelenlegi igazgatója ellen rendezési és vezetési stílusa miatt petíció indult, amit több mint ötvenen írtak alá eddig. Az ATV Start Plusz című műsor stúdiójában Réti Adrienn színésznő és Molnár Áron, „noÁr" színész vallott a saját tapasztalatairól.

Réti Adrienn négy évig, Molnár Áron pedig 6 évig volt a Vígszínház társulatának tagja. A noÁr-ként is ismert színész elmondta, hogy ő tanúja és elszenvedője is volt mind fizikai, mind verbális erőszaknak.

Molnár szerint ott szakadt el a cérna náluk, amikor Eszenyi tagadta a rendezőasszisztens Fenyvesi Lili által állítottakat, azt mondva, hogy ő ellenzi a fizikai és verbális erőszakot. Aki egy ilyen vezetői pozícióban van benne, nem engedheti meg, hogy fizikai és verbális erőszakot alkalmazzon, majd letagadja.

Réti Adrienn elmondta, hogy nagyon sok kis és nagy történet is van, most kezdték el összegyűjteni ezeket, és szeretnének egy olyan fórumot, ahol az érintettek el tudják mondani ezeket.


Molnár Áron szerint az a legszomorúbb, hogy egyre többen lépnek ki a nyilvánosság elé, és nem érti, miért kell forszírozni még mindig a részleteket. Ha az embert a munkahelyén rángatják, ellökik, megütik, az fizikai erőszaknak számít. Akivel munkahelyén kiabálnak, megalázzák, az pedig verbálisnak- szerintük ezt kell tudatosítani az emberekben. 

Réti Adrienn szerint a kellemetlen személyeskedés nem tűrhető el. Van egy határ, amit nem lehet átlépni, a színészek kinyitják a lelküket, és közben nagyon sérülnek.

NoÁr úgy véli: ez nem csak egy személyes ügy- minden szinten hangot kell adni annak, hogy a hatalommal nem lehet visszaélni, semmilyen szinten nem elfogadható.

Molnár Áron elmondta, hogy minden évben többször jelezték Eszenyi Enikő felé, hogy félnek tőle, hogy ilyen mentalitással nem lehet színházat vezetni- a színész szerint Eszenyinek ezeknél a bejelentéseknél vizsgálatot kellett volna indítania saját maga ellen, ami nem történt meg.

A két színész hangsúlyozta, hogy nem a Vígszínházat támadják, az egy intézmény, hanem Eszenyi Enikőt. Az kérik, hogy támogassák azokat, akik a nyilvánosság elé állnak ebben a kérdésben. Először 15-en álltak vállvetve össze azért, hogy megszűnjön a munkahelyi zaklatás kultúrája. A vizsgálat még tart, remélik, hogy őket is meghallgatják majd ennek során.

atv.hu​

Ajánlom

További belföldi híreink