Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-03-12 07:04:00

Koronavírus: Már 17 egészségügyi dolgozó van karanténban a Dél-pesti Centrumkórházban

Már 17 egészségügyi dolgozó van karanténban a Dél-pesti Centrumkórházban - erről Fodor Attila, a DPC kommunikációs vezetője tájékoztatta az atv.hut tegnap este.

Jelenleg 17 egészségügyi dolgozó van karanténban a Dél-pesti Centrumkórházban - ezt az atv.hu kérdésére Fodor Attila, a DPC kommunikációs vezetője mondta el.

Az atv.hu hétfőn számolt be róla az EMMI tájékoztatása alapján, hogy 16 egészségügyi dolgozó került karanténba.

Müller Cecília országos tisztifőorvos kedden azt közölte, hogy a Dél-pesti Centrumkórház 16 egészségügyi dolgozója közül, aki karanténban van, senki sem koronavírusos. “Negatív volt mindegyiküknél az első laboratóriumi teszt eredménye. Ez megnyugtató, de következik a második is” - mondta, hozzátéve, hogy a második tesztet szerdán csinálják meg náluk.

Fodor Attila a teszttel kapcsolatos kérdésünkre azt a tájékoztatást adta, hogy “koronavírussal való fertőződés gyanúja esetén a karantén ideje 14 nap a fertőzött személlyel történt kontaktustól számítva. A hazai esetdefiníció alapján ez idő alatt három alkalommal, az időszak elején, közepén és végén végeznek ellenőrző teszteket”. De az érintettek a negatív tesztek ellenére is a karanténban maradnak két hétig - tette hozzá.

A Dél-pesti Centrumkórházban azokról az egészségügyi dolgozókról van szó, akik az ötödik, már súlyos állapotú 70 éves magyar koronavírusos férfit kezelték korábban és körülötte forgolódtak a Szent László kórházban.

Ez a 16 egészségügyi dolgozó akkor a 70 éves súlyos beteg férfi alapbetegségének megfelelő védőfelszerelést viselt, amikor ellátták, elvégezték rajta a beavatkozásokat a Szent László kórházban a hematológiai, illetve az intenzív osztályon - de még mielőtt a koronavírus tesztet elvégezték volna a férfin. Ők tehát akkor még nem tudhatták, hogy a beteg férfi koronavírussal fertőzött.

Ajánlom

További belföldi híreink