Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-03-12 20:08:00

"Ha Eszenyi Enikő lesz az igazgató, én felállok"- Börcsök Enikő és Halász Judit is megszólalt

Az elmúlt napokban a Vígszínház több korábbi és jelenlegi munkatársa is felszólalt Eszenyi Enikő általuk verbális-és lelki terrornak nevezett gyakorlatával szemben. Most Halász Judit és Börcsök Enikő mondta el tapasztalatait Gulyás Eszternek az ATV Híradójában.

"Egyáltalán nincs jó hangulat és az sem igaz, hogy hozzá bármikor be lehet kopogtatni és bármikor el lehet mondani a véleményünket"- Börcsök Enikő a Vígszínház tagja, Eszenyi Enikő elmúlt pár napban tett nyilatkozatára reagált így.

Kötelességének érzi elmondani ezt, akik elmentek a Vígszínháztól már kiálltak, most nekik is ki kell állni: szerinte szégyen, hogy akik most is ott vannak, nem mondják, hogy ez igaz, és ez történik velük is.


"Neki ez a szava járása, hogy ez muszáj, ez muszáj, hogy így legyen, ez máshogy nem lehet. Ő nem kíváncsi a másik emberre, az én véleményem szerint. Lehet, hogy más kollégák mást mondanak, nekem ezt kell mondanom, mert én ezt a tapasztalom. Egy megoldás van, egy igazság van, és az az övé. Tűrhetetlen ez a helyzet, megfulladunk már"


- mondta az ATV Híradónak Börcsök Enikő.


Halász Judit is benne volt a Túl a Maszat-hegyen című előadásban, amiben a korábban megszólalt Néder Panni rendezőként vett részt. Halász Judit szerint rossz hangulat volt a próbákon.

A színésznő az Eszenyi ellen induló vizsgálat kapcsán azt mondta, hogy amikor Marton László ellen vizsgálat indult, akkor a Vígszínházban, és a Színművészeti Egyetemen is felfüggesztették a rendezőt. Szerinte, ha most elindítanak egy vizsgálatot, akkor az a normális és demokratikus, ha Eszenyit ugyanúgy felfüggesztik, mint annak idején Martont.

Börcsök Enikő mindig szólt Eszenyi Enikőnek, mikor úgy érezte, hogy baj van, de semmi foganatja nem volt. Mind Börcsök Enikő, mind Halász Judit úgy érzi, hogy Eszenyi azt gondolja: mindig, mindent jobban tud. Nem kér tanácsot, nem hallgat meg másokat - állítják a színésznők.

Börcsök azt mondta: betelt náluk a pohár, nincs más módjuk, most tudnak szólni.

Halász Judit azt is elmondta, hogy Rudolf Péter pályázatát olvasták, és nagyon jónak tartják. "Enikő ugye azzal érvelt, hogy így szeretné folytatni, ahogy eddig tette, ebből én nem kérek" - jegyezte meg Börcsök.

A színésznő arról is szólt, hogy vele személy szerint soha nem bánt megalázó módon, de "végignézni valakinek a kivégzését az ugyanaz, mintha téged lőnének fejbe.”

Halász Judit szerint nem azok távoztak, akik nem kapnak szerepet, hanem azok, akik a Rómeót meg a Júliát játszották, de mint mondta: többiek is olyan főszerepeket játszottak, amit bárki megirigyelhetne tőlük, és mégis ott hagyták a színházat.


Arra kérdésre, hogy mi lesz akkor, ha mégis Eszenyi Enikő marad a Vígszínház igazgatója, Börcsök Enikő azt mondta: majd reagálnak akkor a helyzetre. Halász Judit szerint viszont nem lesz jó dolguk.

Börcsök ezt követően kijelentette, hogy ő abban a pillanatban feláll, ahogy Eszenyi lesz az igazgató.

Halász Judit már 50 éve van a Vígszínházban, rengeteg igazgatóval dolgozott, ha Eszenyi marad, akkor vagy teljesen kiszáll, vagy csak reménykedik abban, hogy ez megváltozik.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink