Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-03-12 13:50:00

Eszenyi Enikő „jól alszik, mert tiszta a lelkiismerete”

A Vígszínház igazgatója szerint nem igaz a hír, miszerint 113-an szavaztak Rudolf Péterre, hiszen a meghallgatáson a társulat művészei közül csak kevesen tudtak részt venni.

Éjféltől életbe lépett a koronavírus miatti országos veszélyhelyzet: a 100 főnél nagyobb beltéri, illetve 500 főnél nagyobb kültéri rendezvényeket lemondják.

Ami azt jelenti, hogy a legtöbb kőszínház és a színházak kamaraszínpadai sem tudnak működni.
Eszenyi Enikő ezzel kapcsolatban arról beszélt a Húzósban, hogy a Vígszínház társulat tagjai kapnak fizetést akkor is, ha nem lesznek előadások. A társulattal arról is beszéltek, hogyan tudják pótolni az előadásokat, a TV-ben, és az online közvetítésen is gondolkoznak.

Ellene szavaztak

A színház igazgatói posztjára pályázó három jelölt meghallgatása után a 118 beérkező szavazatból 113-an Rudolf Pétert, 5-en pedig Eszenyi Enikőt támogatták, Csányi Jánosra nem érkezett szavazat – mondta el az Indexnek Csőre Gábor színész, a szakszervezet elnöke.

A Vígszínház igazgatója Rónai Egonnak elmondta, hogy ez a hír nem igaz, hiszen a társulatnak 400 tagja van. „Ez egy meghallgatás volt, amit a társulat egyes tagjai kezdeményeztek. A társulat művészei közül kevesen tudnak ott lenni, a színházi dolgozók voltak ott nagyrészben" – mondta a Húzósban Eszenyi.

Verbális erőszakkal vádolják

A teátrum volt színészei, dolgozói azzal vádolják Eszenyit, hogy verbális erőszakkal és az agresszív vezetői kommunikációval hozzájárult ahhoz, hogy felbontsák a szerződésüket a Vígszínházzal.

A Vígszínház igazgatójának nagyon sok érzése van azzal kapcsolatban, hogy mi folyik most a Vígszínházban, szerinte alaptalanak a vádak, de a legfontosabb most az, hogy mi lesz a Vígszínház sorsa.

„A társulati tagok nagyon fiatalok és nem akarom, hogy ezzel ők összepiszkolódjanak" – fogalmazott. Arról is szólt, hogy őt csak a vádak érik, de arról senki nem beszél, hogy mennyit tesz a fiataljaiért, van, hogy 2 órát ül az orvosnál egy színészével.

Rónai Egon kérdésére, hogy mi a baj a színházzal, ha egy sikersztorinak tűnik kívülről, úgy válaszol: ő is ezt kérdezi, mi a baj? Hozzátette: nem akarja kommentálni azt, hogy Stohl András is aláírta a petíciót, pedig sok előadást csináltak együtt.

Eszenyi, mint mondta jól alszik, mert tiszta a lelkiismerete.

Húzós ma este 20:25-kor az ATV Spiriten

Az ATV Híradónak így reagált a vádakra:

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink