Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-03-11 21:39:00

Heten vertek agyon egy idős férfit vascsővel

Néhány ezer forintot, csipszet és édességet zsákmányoltak azok a fiatalok, akik még tavaly egy vascsővel halálra vertek egy 67 éves férfit Hajdúhadházon. Kiderült, hogy összesen heten mentek a házhoz, és előre kitervelt módon rontottak rá az idős férfira. A fiatalkorúakból álló társaságot most állították bíróság elé.

 

Kétszer támadták meg a fiatalok az idős férfit Hajdúhadházon, aki otthonában különféle élelmiszereket tárolt és árult a környék lakóinak. Először ketten mentek a házhoz, de akkor még elkergette őket a későbbi áldozat. Pár nappal később már heten mentek kirabolni a nyugdíjas férfit. Az elkövetők könyörtelenül, vascsővel és farúddal támadták meg a ház tulajdonosát.

„A földön fekvő sértetthez mindhárman odaléptek és tovább folytatták a bántalmazását, melynek során a sértett fejét több ízben nagy erővel megütötték, testét megrugdosták, arra nagy erővel rátapostak”

– mondta Végh Ildikó, ügyész.

Az idős férfi nem élte túl a támadást. Mozgássérült felesége a házban volt, ő tehetetlenül nézte, ahogy férje meggyilkolása után a lakást is kifosztják az elkövetők. Csipszet, csokoládét, és némi készpénzt vittek magukkal.

„Hét büntetlen előéletű vádlott közül öten teljes vagy részbeni beismerő vallomást tettek, ketten nem ismerték el a bűncselekmény elkövetését. A bíróság a beismerő vallomásokat nem fogadta el, áttért tárgyalásra, amely során a mai nap folyamán az első illetve a másodrendű vádlottakat hallgatja ki”

– véli Dobó Dénes, a Debreceni Törvényszék szóvivője.

Az ügyben az előkészítő tárgyaláson nem hozott ítéletet a bíróság, így várhatóan több hónap is eltelik, míg elsőfokon elítélik az idős embert agyonverő tizenéves fiatalokat.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink