Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-03-11 10:35:00

Eszenyi Enikőt szembesítették a vádakkal - így reagált

Most teljes terjedelmében láthatják Gulyás Eszter kollégánk interjúját, amelyben Eszenyi Enikő reagál az utóbbi napokban vele szemben megfogalmazott vádakra.

Nem kívánok találgatásokba bocsátkozni, színházcsináló ember vagyok, a színházért élek, és remélem, hogy tudom folytatni a 10 éves megkezdett utat – erről beszélt Híradónknak Eszenyi Enikő.

Nyílt levél

Portálunk is megírta, hogy összefogtak a Vígszínházból Eszenyi Enikő miatt távozó színészek. Nyílt levelükben azt írják: szolidaritást vállalnak minden jelenleg is ott dolgozó kollégával, aki a hatalommal való visszaélés áldozata. Az aláírók között van: Harkányi Endre, Hevér Gábor, Kovács Patrícia, és Molnár Áron is. Molnár Áron Híradónknak azt mondta: szerinte nem szabad egy intézmény vezetését olyan emberre bízni, aki megalázó módon kommunikál a dolgozókkal.

„Az Eszenyi Enikő által gyakorolt verbális erőszak és az agresszív vezetői kommunikáció hozzájárult ahhoz, hogy felbontsuk a szerződésünket a Vígszínházzal” - így kezdték levelüket azok a volt vígszínházi színészek, akik szerint fontos a prevenció, és szolidaritást vállalnak minden jelenleg is a Vígszínházban dolgozó kollégával, aki a hatalommal való visszaélés áldozata.

A levél megszületését hosszabb eseménysorozat előzte meg, ami Eszenyi Enikő 24.hu-s interjújával kezdődött, és amelyben azt mondta: „Mélyen elítélem az erőszak minden formáját. Ebbe beletartozik a hatalommal való visszaélés és a mentális erőszak is.”

A hvg.hu információi szerint a szakmai bizottság Eszenyit javasolja a Vígszínház igazgatójának. Mindeközben Karácsony Gergely közösségi oldalán azt írta: Nem sajtóhírekből szeretnék megtudni, hogy mi történik a főváros intézményeiben, ezért felügyelőbizottsági vizsgálatot kezdeményeznek a Vígszínháznál.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink