Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-03-11 05:10:00

Nagy szükség lenne rá, de sok vidéki iskolában még kézfertőtlenítő sincs

Egyre több nagyvárosban mondják le a március 15-ei ünnepségeket a koronavírus miatt. Van olyan határátkelő, ahol orvosi vizsgálatot is végeznek, de van olyan is, ahol semmilyen egészségügyi ellenőrzés nincs. Több vidéki iskolába pedig még mindig nem érkezett meg a kézfertőtlenítő.

Nagy szükség lenne rá, de sok vidéki iskolában még kézfertőtlenítő sincs

Az ATV híradójának egy szülő küldött felvételeket, amelyeken jól látszik, hogy az egyik pécsi iskolában van szappan és kéztörlő is, kézfertőtlenítő viszont egyáltalán nincs. A pedagógus szerint ebben a fertőzésveszélyes helyzetben nagy szükség volna rá.

„Vannak intézmények ahonnan azt jelezték vissza, hogy már kézfertőtlenítő is van , pl Pécs egyik legnagyobb intézményében , ott még mindig nincs kézfertőtlenítő, annyit már elértünk hogy minden mosdóban van már szappan, van kéztörlő és van Wc papír. mert ezzel eddig is voltak problémák. De ez a része már megoldódott viszont a kézfertőtlenítés egyáltalán és a fertőtlenítő takarítás az még úgy láttam nem megoldott„

- mondta Nagy Erzsébet pedagógus, a PDSZ ügyvivője.

A horvát határon nagy a készültség, az udvari határátkelőhelyen egy konténert helyeztek el, amiben 24 órás szolgálatot teljesít egy mentős. Ha fertőzött utas érkezik, itt helyezik el. Ezzel ellentétben 30 kilométerrel odébb a beremendi határátkelőn nincs ilyen konténer, sem egészségügyi szolgálat. 

Debrecenben, Zalaegerszegen Keszthelyen és Veszprémben is lemondták a március 15 ei ünnepségeket.

Pécsett naponta többször is fertőtlenítik a tömegközlekedési eszközöket és a várótermeket , éjszaka pedig alaposan kitakarítják az össze járművet.

 

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink