Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-03-09 05:10:00

Sem a Munka Törvénykönyve, sem más egészségügyi törvények nem ismerik a karantén fogalmát

Sem a Munka Törvénykönyve, sem más egészségügyi törvények nem ismerik a karantén fogalmát. Ez egyelőre nem okozott munkajogi konflikust. A Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke azonban azt feltételezi, hogy a mostani vírus fenyegetettség nyomán változik a munkaügyi szabályozás, és a vállalatok újragondolják majd a biztonságos munkavégzés feltételeit.

Akár eltérő válaszokat is adhatnak a cégek egy hasonló helyzetre, amikor beteg és egészséges kénytelen egy légtérben dolgozni. Kérdés, hogyha csak a fertőzés gyanúja áll fenn, jár-e betegszabadság vagy táppénz.

A cégek úgynevezett pandémiás cselekvési terve elemzi az egyes munkakörök kockázatait. Ebben szerepelnie kell az életbe lépő intézkedéseknek és a dolgozókra vonatkozó előírásoknak is.

"Ezeknek készen kell lenniük a vállalatoknál, de még nem kellett élesedniük." - Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke egyelőre nem tapasztal komoly munkajogi konfliktust a cégek és a munkavállalók között.

"Viták vannak természetesen, a védőfelszerelésekről, a meglétéről, azoknak a használatáról, de egyébként olyan típusú problémával még nem találkoztunk, ami jelentős munkaügyi konfliktus lenne." - Kordás László azt feltételezi, hogy a vírus fenyegetettség elmúltával átalakulnak majd bizonyos munkakörök. Pl. az ügyfélszolgálatok, ahol a dolgozók közvetlenül kapcsolatba kerülnek az ügyfelekkel.

Egy vállalat egyébként, a járványveszélyre tekintettel mentesítheti alkalmazottját a munkavégzés alól. Ennek időtartamára azonban csak alapbér jár. Előfordulhatnak egyedi esetek is, pl. ha valakinek fertőződik egy családtagja, vagy gyermek felügyeletéről kell gondoskodnia, egy iskolabezárás esetén.

"A Munka Törvénykönyve nem rendelkezik a karanténról, semmilyen féle esetében." - Székely Tamás, a VDSZ elnöke szerint százszázalékos táppénz jár annak, aki munkával összefüggésben kerül karanténba. Más a helyzet azonban, ha pl. családi esemény közben intézkednek vele szemben.

"Abban az esetben, hogyha valaki rokonlátogatásra megy, mondjuk Angliába a gyerekeihez, és ott történik valamilyen egészségügyi intézkedés, akkor ott szintén táppénz lesz majd a vége, de ott nem százszázalékos táppénzre jogosult a munkavállaló." - fejtette ki Székely.

A karantén kifejezés az egészségügyi törvényekben sem szerepel, mégis hivatkoznak rá a hatóságok. Jelenleg akkor is használják, ha igazoltan fertőzöttek elkülönítéséről beszélnek, és akkor is, ha csak megfigyeltekről van szó.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink