Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-03-07 11:41:00

A DK beleszállt Káslerbe: kirúgatnák az operatív törzsből

A Demokratikus Koalíció arra szólítja fel a kormányt, hogy azonnal zárja ki a koronavírus-járvány miatt felállított operatív törzsből Kásler Miklóst, az emberi erőforrások miniszterét.

A DK beleszállt Káslerbe: kirúgatnák az operatív törzsből

Arató Gergely frakcióvezető-helyettes szombati budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: az egészségügyért is felelős miniszter bebizonyította, hogy alkalmatlan a feladatai ellátására. Nem lehet olyan ember az operatív törzs tagja, akinek minden nyilatkozata "csak a pánikot és a bizonytalanságot növeli" - tette hozzá.

Az ellenzéki politikus hangsúlyozta, a miniszter az elmúlt napokban többek között olyan kérdésekre nem tudott választ adni, mint, hogy miért nem végzik el a szükséges teszteket, vagy hogy miért nem vizsgálták meg az egyik fertőzött diák csoporttársait.

A miniszter arra sem tudott felelni, hogy a két fertőzött iráni diák mikor érkezett vissza Magyarországra, mikor jelentkeztek vizsgálatra, sőt egy napig azt sem tudta, hogy melyik egyetemre jár az egyik hallgató - emelte ki az országgyűlési képviselő.

Amennyiben a minisztert nem távolítják el az operatív törzsből, az a kormány alkalmatlanságát vagy felelőtlenségét bizonyítja - vélekedett a frakcióvezető-helyettes.

 

 

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink