Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-03-05 11:11:00

Koronavírus: a WHO szerint jobb, ha kerüli a készpénzhasználatot

Mivel a koronavírus életképes marad a bankjegyeken és érméken is, az Egészségügyi Világszervezet a készpénzhasználat helyett az érintésmentes módszerekkel történő fizetést ajánlja.

Koronavírus: a WHO szerint jobb, ha kerüli a készpénzhasználatot

Egyelőre nem ismert, pontosan mennyi ideig, de a hasonló vírusok viselkedése alapján valószínűsíthető, hogy az emberi szervezeten kívül szobahőmérsékleten akár kilenc napig is fertőző marad a Covid-19 kórokozója. Mivel ennek megfelelően a készpénz is potenciális vírushordozó, az Egészségügyi Világszervezet használatának mellőzését javasolja – írta meg a Napi.hu. Ha az érmés és bankjegyes fizetésnek nincs alternatívája, a pénzhasználat után érdemes alaposan kezet mosni.

Mivel a fertőtlenítés és a magas hőmérséklet elpusztítja a vírust, Kínában és Dél-Koreában február óta fokozatosan vonják ki a bankjegyeket a forgalomból. A kivont készpénz helyettesítésére frissen nyomtatott bankjegyeket bocsátanak ki, a magas hőmérsékleten és ultraibolya fénnyel kezelt fizetőeszközöket pedig csak két hét után engedik vissza a forgalomba – olvasható a Napi.hu cikkében.

A WHO eddig nem nyilvánította a koronavírust világjárványnak:

 

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink