Itthon

Koronavírus: 226 fertőzött van Magyarországon, 10-re emelkedett a halottak száma

Egészségügyi felszereléseket gyárt a Ford
március. 25. szerda 14:36

A Ford Motor Company más cégekkel együttműködve azon dolgozik, hogy gyorsabban bővülhessen a fontos egészségügyi felszerelések gyártása, amelyek az egészségügyi dolgozók, a mentőszolgálatok és a koronavírus-fertőzött betegek számára szükségesek.

21 éves, korábban egészséges brit nő halhatott meg a koronavírustól
március. 25. szerda 13:46

A Daily Mail azt írja: a családja szerint a 21 éves Chloe Middleton a járvány áldozata lett.

Chloe édesanyja, Diane Middleton szívszorító szavakkal emlékezett lányára a közösségi médiában. Middleton asszony azoknak is üzent, akik úgy gondolják, hogy a koronavírus nem különbözik a közönséges vírusoktól. Chloe nagynénje, Emily Mistry megerősítette, hogy a lánynak korábban „nem volt alapvető egészségügyi problémája”.

Fidesz: gyalázatos, hogy az EP szakbizottsága gonosz pártpolitikai csatározásokban vesz részt
március. 25. szerda 13:42

Gyalázatos, hogy az Európai Parlament (EP) szakbizottsága ahelyett, hogy idejét és intellektuális képességeit a koronavírus-járvány okán a megelőzés és az európai emberek életének védelmében hasznosítaná, hazugságokon alapuló, gonosz pártpolitikai csatározásokban vesz részt - jelentette ki a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja David Sassoli EP-elnöknek küldött levelében szerdán.

A LIBE eljárása elfogadhatatlan és felelőtlen, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja pedig elvárja, hogy az EP elnöke felemelje a hangját ellene - írja Deutsch Tamás.

A kormány kemény üzenetet küldött a kijárási tilalmat bevezető polgármestereknek
március. 25. szerda 13:02

Kijárási korlátozás elrendelésére kizárólag a kormány jogosult, a veszélyhelyzetben érvényes szabályozás nem nyújt jogi alapot arra, hogy a polgármesterek a településükön a lakosság szabad mozgására vonatkozóan kijárási korlátozást, tilalmat rendeljenek el - erre hívta fel a figyelmet szerdai közleményében a Miniszterelnökség.

A polgármester veszélyhelyzetben meghozott döntéseinek is minden esetben jogszerűnek kell lennie, az önkormányzati törvényben meghatározott jogokat jóhiszeműen, a kölcsönös együttműködés elvét figyelembe véve, a társadalmi rendeltetésüknek megfelelően kell gyakorolnia - hangsúlyozzák.

Az elmúlt napokban néhány településen - sajtónformációk szerint a hajdú-bihari Polgáron és a Pest megyei Sződligeten - korlátozták részlegesen a lakosság szabad mozgását.

Már 15 városban járőröznek katonák
március. 25. szerda 12:35

Mergancz Sándor, a Magyar Honvédség Rendészeti Központjának parancsnoka elmondta: a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzetben a katonai rendészeknek alapfeladataikon felül most további két komoly feladatuk van. Az egyik a közlekedési folyosó közbiztonságának fenntartása. Mint kiemelte: az úgynevezett korridor lényege, hogy a rendészet az átmenő forgalmat azon keresztül biztosítsa. A rendőrség kilenc benzinkutat jelölt ki, ahol az átengedett külföldi állampolgárok megállhatnak pihenni. Öt helyen a katonák is ott vannak - tette hozzá.
    
Emellett a rendészek 15 városban járőrszolgálatot is teljesítenek, hogy jelenlétükkel erősítsék a lakosság biztonságérzetét. A dandártábornok elmondása szerint a többség pozitívan fogadja jelenlétüket.

Károly herceg is elkapta a koronavírust
március. 25. szerda 12:05

A koronavírus senkit sem kímél: most a brit trónörökösről jelentették, hogy elkapta a világjárványt okozó vírust.

Brit állampolgár a tizedik itthoni áldozat - már 84 vállalat irányításába kapcsolódott be a hadsereg
március. 25. szerda 11:26

Schanda Tamás államtitkár elmondta, hogy nyugaton hatalmas verseny van a védekezéshez eszközökért, Kínából több, mint 3 millió maszk, védekezéshez szükségeses overálok és lélegezetőgépek érkeztek a héten.

A tájékoztatón Ruszin Romolusz dandártábornok elmondta, honvédelmi törzseket, hogy 84 vállalatnál bizosít a honvédelem biztonsági támogató szolgálatot- olyan cégekhez érkeztek, amelyek oxigént, élelmiszer, vagy más kiemelt fontosságú terméket gyártanak, forgalmaznak. A cégek listája folyamatosan változik, amely vállaltoknál megjelennek, közzéteszik

Müller Cecilia elmondta, hogy a mai napra 226-ra emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma. Egy brit állampolgár elhunyt, így 10-re emelkedett az elhunytak száma. Nála is krónikus betegséget állapítottak meg.

Elhalasztja munkái többségét az E.ON és az Elmű
március. 25. szerda 10:58

Elhalasztja áramszünettel járó munkái többségét az E.ON, és az Elmű Hálózati Kft., hogy csak a feltétlenül szükséges esetekben kelljen a rendkívüli helyzetben hálózati beavatkozást végezni - közölték a cégek az MTI-vel szerdán.

Minden esetben egyedileg vizsgálják meg, hogy az ellátás biztonsága szempontjából jelent-e kockázatot a halasztás, a tervezett üzemszünet kiket érintene - hatással lenne-e, például, gyógyszertár vagy élelmiszerbolt működésére - és a nem halasztható esetekben mennyi az ellátás nélkül elfogadható időtartam - közölték.

Továbbra is hiánycikk az élesztő
március. 25. szerda 10:26

Napok óta nem kapható élesztő az élelmiszerboltok jelentős részében, és a növekedés.hu-nak nyilatkozó kereskedők szerint egyelőre bizonytalan, hogy a termékből mikor tudnak újra rendelni.

A Lesaffre, az előállítással foglalkozó Lesaffre Magyarország Élesztőgyártó és Kereskedelmi Kft. most a korábbi kínálati helyzetet jóval meghaladó ütemben végzi üzleti tevékenységét, és az ebben az időszakban megszokott mennyiségek többszörösét szállítja ki a kereskedelemnek. A vezérigazgató szerint a cég is a három hete tartó készletezési láz lecsengését várja.

A magyarok többsége bérük csökkenésére számít
március. 25. szerda 9:46

A foglalkoztatottak 22 százaléka lényegében arra készül, hogy a járvány következtében elveszíti a munkáját - derült ki a Publicus Intézet Népszavának készített felméréséből.

A Fidesz szavazóinak 92 százaléka jósol súlyos gondokat, de az ellenzék hívei között is 90-100 százalék a borúlátók aránya. Ami pedig az ágazatokat illeti, ott egyedül az agrárium esetében mutatkozik némi remény.