Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-03-04 20:22:00

Óvintézkedéseket jelentett be a Semmelweis Egyetem a koronavírusos hallgató miatt

A 16 fős, negyedéves, angol nyelvű gyógyszerész évfolyam esetében a szükséges időtartamig az egyetem a hallgatóknak, otthonukban interneten elérhető módon biztosítja a megfelelő oktatási anyagokat – írja közleményében az egyetem.

A Semmelweis Egyetem egy külföldi gyógyszerész hallgatójánál igazolták a tesztek a koronavírus fertőzést, ezért az egyetem rektora intézkedett arról, hogy a 16 fős, negyedéves, angol nyelvű gyógyszerész évfolyam esetében a szükséges időtartamig az egyetem a hallgatóknak, otthonukban interneten elérhető módon biztosítja a megfelelő oktatási anyagokat – írja közleményében az egyetem. Ezen idő alatt az érintett hallgatók nem vesznek részt az egyetem területén folyó közösségi életben.

Az Index információi szerint a másik fertőzött diák a győri egyetem hallgatója. 

Az egyetem további óvintézkedéseket is tesz, ebből kiemelendő, hogy a rektor a most szombatra tervezett nemzetközi hallgatói fesztivált későbbi időpontra halasztotta.

Az ATV úgy tudja: a hallgatók február 22-én jöttek vissza Magyarországra.

Orbán jelentette be

Orbán Viktor jelentette be a Facebook-oldalára feltöltött videóban, hogy két iráni diák betegedett meg, akik Magyarországon tanulnak. Őket a Szent László kórházba szállították.
Szlávik János az Operatív törzs rendkívüli sajtótájékoztatóján arról számolt be, hogy enyhe tüneteik vannak a diákoknak, nem lázasak. A diákok teljes gyógyulásukig karanténban maradnak. Mindkét diák az iráni újévet ünnepelte otthon, a családjuknál, azt viszont nem tudta megmondani az osztályvezető főorvos nem tudta megmondani, mennyi idő telt el az országba érkezésig és a vizsgálatok között. Az egyik esetben a diák jelentkezett szűrésre, a másik esetben az enyhe tünetek ellenére, úgy döntöttek, elkészítik a tesztet. A velük együtt lakókat (a házas-, illetve az élettársukat) szintén izolálták, azt viszont még vizsgálják, hogy hogyan kapták el a fertőzést.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink