Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-03-03 09:16:00

Orbán Viktor és Simicska Lajos volt gimnáziuma nyílt levélben tiltakozik a NAT ellen

Orbán Viktor miniszterelnök és Simicska Lajos volt gimnáziuma, a székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola 55 tanára is tiltakozik a Nemzeti alaptanterv ellen.

A tanárok nevével ellátott nyílt levélben azt írják, „felelősen gondolkodó pedagógusként jelenlegi formájában elutasítjuk a NAT 2020 szeptemberében történő bevezetését”, mert szerintük a többi közt

A tanárok nevével ellátott nyílt levélben azt írják, „felelősen gondolkodó pedagógusként jelenlegi formájában elutasítjuk a NAT 2020 szeptemberében történő bevezetését”, mert szerintük a többi közt elmaradt az érdemi társadalmi vita, a szakmai egyeztetés a gyakorló pedagógusokkal és szakmai szervezetekkel.

Véleményük szerint a szellemisége és túlzsúfolt tartalma nem gyerekbarát és minimális teret ad a tanári szabadságnak és a tanulók kezdeményezéseinek. A tanárok véleménye szerint az új NAT tovább növeli a terheket, korszerűtlen és nem ad időt a kritikus gondolkodásra.

Hozzáteszik azt is, hogy elfogadhatatlannak tartják a NAT bevezetésének ütemezését, mert „április 30-ig lehetetlen igényes, a tanulóink érdeklődését és az új tankönyvek tartalmát figyelembe vevő, a szakmai munkaközösségek együttműködésére épülő” helyi tanterveket kidolgozni.

Végezetül felszólítják az Emmi-t és a kormányt, hogy álljanak el az új Nemzeti alaptanterv bevezetésétől, és inkább kezdjen társadalmi egyeztetésbe egy jobb tanterv elkészítéséhez.

A témáról az ATV Startban is szó esett:

 

 

atv.hu/Index

Ajánlom

További belföldi híreink