Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-03-03 17:45:00

Novák Előd szerint a rendőrök a békés gárdistákat vegzálták a vasárnapi felvonuláson

A Mi Hazánk Mozgalom alelnöke azt állítja, hogy a párt vasárnapi rendezvényét követően öt "gárdistát" előállított a rendőrség és eljárást indítottak ellenük gyülekezési joggal való visszaélés miatt.

Novák Előd szerint a rendőrök a békés gárdistákat vegzálták a vasárnapi felvonuláson

A Mi Hazánk öt másik szervezet támogatásával a hét végén abból az alkalomból rendezett megemlékezést, hogy száz éve választották kormányzóvá Horthy Miklóst. Novák szerint ugyanakkor "ahelyett, hogy az erőszakkal fenyegetőző cigány ellentüntetőkkel szemben indult volna eljárás, a rendőrség a Szent Korona másolatát hordozó békés gárdistákat vegzálta".

"Ebben a helyzetben ideje, hogy Horthy Miklós rehabilitációja után a Mi Hazánk zászlajára tűzze a Gárda rehabilitációját is" - tette hozzá.

 

 

Gaudi Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő szolgálat vezetője arról beszélt: a rendőrök a "koncepciós eljárás" keretében arra hivatkoztak, hogy az érintettek félkatonai szervezetet idéző öltözete megfélemlítésre alkalmas. Szerinte ugyanakkor a "gárdistának mondott személyek" öltözete nem merítette ki azt az öltözetet, " ami miatt gárdistának lehetne tekinteni őket". Vagyis úgy látja, hogy az eljárás megalapozatlan.

A sajtótájékoztatón a magyar gárda egyenruhájára emlékeztető öltözetben megjelent három "gárdista", azok közül, akiket vasárnap előállított a rendőrség. Egyikük, Kunné Kerekes Marianna azt mondta, hogy hagyományőrzőként vettek részt a rendezvényen és a ruházatukon nem oroszlán (ez a feloszlatott Magyar Gárda egyik jelképe volt), hanem párduc szerepelt.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink