Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-03-03 14:58:00

Magyar György élő adásban totálisan kiborult

Bűnbakkereső biznisszel magyarázza Magyar György azt, hogy az ő személyét is elővette a kormánypárti sajtó, miután a kabinet retorikájában megjelent a „börtönbiznisz” kifejezés. Az ügyvéd az ATV Start című műsorban azt is elmondta, hogy legfőbb gondja a kifizetések felfüggesztése, hiszen az jogellenes.

Magyar György élő adásban totálisan kiborult

Csak egy nagy átverés a múlt hét kedden elfogadott törvénymódosítás, mivel a bűnözőknek – indokolt esetben – továbbra is fizet az állam – írja blogjában Magyar György. Bejegyzésében pontokba szedve, megindokolja lesújtó véleményét, majd leszögezi: az úgynevezett „börtönbiznisz” körüli hisztéria legfeljebb hangulatkeltésnek jó, miközben a lényeg nem változik.

"Büszkeséggel töltött el, hogy bekerülhettem a médiába" – ezt mondta Magyar György arra reagálva, hogy a kormánypárti média szerint luxuséletet él, amelyet részben azzal kötöttek össze, hogy ő a „börtönbiznisz” egyik nagy nyertese. Szerinte most egy „bűnbakkereső biznisz” megy, merthogy jó lenne új bűnbakot keresni.

Úgy folytatta: ez egy új hullám, amit elkezdtek, és amit úgy hívnak, hogy karaktergyilkosság. Büntetőjogászként azonban azt mondaná, hogy ez karaktergyilkossági kísérlet, ami nem fog sikerülni. Azért nem – tette hozzá –, mert alkalmatlan eszközzel és alkalmatlan tárgyon követik el.

A kormánypárti sajtó szerint Magyar György 419 esetből több mint félmilliárd forintot keresett. Az ügyvéd erre azt felelte, hogy ez „hamis, hazugság”. Az ügyvéd azt sem tudja, hogy honnan vették azt, hogy ezeknek az összegeknek nagyobbik része ügyvédi letétbe kerül. Hozzátette azt is, hogy 2017 óta nem vállaltak ilyen ügyet.
Magyar György szerint a mostani helyzet egy porhintés. A jelenlegi helyzet mögött valószínűleg az van, hogy Magyarország nem teljesítette azt, amit vállalt. Emlékeztetett: 2019 végéig ugyanis 1500—2500 börtönférőhelyet kellett volna létesíteni. A hatalom tehát a saját maga által felrúgott magatartásra hivatkozik azzal – folytatta –, miszerint a börtönbizniszt le kell állítani.

A legfőbb problémája az – emelte ki az ügyvéd –, hogy a jogszabály felfüggeszti a kifizetést, ami már önmagában jogellenes szerinte, illetve az, hogy nem tudja, miből fognak új férőhelyeket építeni. Azt is problémásnak tartja azonban, hogy az állam oldalán három monopólium is megmarad: az egyik az őrzésvédelem. A gyanú szerint pedig ezt át fogják adni magánszférába, bár erre jelenleg nincsen bizonyíték.

 

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink