Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-03-02 20:38:00

Több kutyát és macskát is megmérgeztek Zalaváron

Hat kutyát mérgeztek meg a Kis-Balaton melletti Zalaváron. A gazdák egyelőre értetlenül állnak a történtek előtt, mert nem tudják, hogy kiknek és mit ártottak az állatok. A helyiek azt mondják, hogy 3-4 éve volt egy hasonló mérgezési hullám, akkor is több kutya vált az ismeretlen, vagy ismeretlenek áldozatává. Most ráadásul macskáknak is szórtak ki mérgezett falatokat.

 

Tehetetlenek a zalavári kutyatulajdonosok, mert fogalmuk sincs, hogy ki és mivel mérgezi meg sorra az állatokat a faluban. A méreg ráadásul nem is gyorsan végez a kutyákkal, hanem több napig tartó betegséget okoz.

„Három napig nem evett a kutya, csak bujkált, aztán egyszer csak elkezdett remegni és aztán vége lett. Két hete volt az, Két hete utána megmérgezték a szomszédasszonyét. A szomszédasszony szerencsétlen vak, nem lát. A kutyában bízott, mert egész éjjel az vigyázott rá a házban és nem mehetett be hozzá senki. Hát most szegény így járt és így ártunk mi is”

– mesélte Orosházi András.

A faluban egyre nagyobb a felháborodás. Arról azonban elképzelésük sincs, ki lehet az, aki végez a kutyákkal.

„Kettőt, meg a másik utcában hármat, meg a lebújban is, ott is mérgezték sorra, meg a macskákat is mérgezik”

Az egyik közeli állatorvos azt mondja, hogy ha valaki észreveszi, hogy a kutyája másként viselkedik, mint szokott, nem eszik, nem jön ki a kutyaházból, a mozgása nehézkes, akkor mindenképpen vigye szakemberhez.

„Igazából az állatorvos az aki ebben állást tud foglalni. Annyi méreg van a piacon, hogy ránézésre nem lehet megállapítani, hogy a kutya mit nyalhatott be, vagy mit ehetett meg”

– nyilatkozat Virág Zsolt, kisállatgyógyász szakállatorvos

Úgy tudjuk, hogy az egyik kutya gazdája 100 ezer forintos nyomravezetői díjat is ígért annak, aki segít kideríteni, hogy mi történt. Információink szerint feljelentést is tettek a rendőrségen.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink