Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-02-28 18:44:00

Tüntetés lesz március 15-én az új NAT bevezetése ellen

"Március 15-én az ADOM Diákmozgalom (korábban: Független Diákparlament) tüntetést szervez 16 órára az Andrássy úton az Operaház elé az új NAT bevezetése ellen, amelyre diákokat, szülőket, tanárokat, szakmai szervezeteket, és minden felelős állampolgárt vár." - írja szerkesztőségünknek elküldött közleményében a Alternatív Diákközpontú Oktatásért Mozgalom.

Tüntetés lesz március 15-én az új NAT bevezetése ellen

Mint írják: "Az elmúlt időszakban több tucat tantestület, több mint ezer tanár, számos szakmai szervezet, diákok, és 24 ezer aláíró fejezte ki tiltakozását országszerte az új Nemzeti Alaptanterv bevezetése ellen. Kásler Miklós miniszter szerint mindez "csekély tiltakozás", ezért ősszel erőből bevezetnék az új NAT-ot.

A tüntetés célja, hogy ne vezessék be a meghirdetett NAT-ot idén szeptemberben, helyette pedig széleskörű szakmai és társadalmi egyeztetés induljon az alaptantervről egy 21. századi, diákközpontú, esélyteremtő oktatási rendszerért! A tüntetésen megmutatjuk Kásler Miklósnak, milyen rengetegen állnak a korszerű oktatás mellett, és milyen sokan utasítják el az elavult szemléletű NAT-ot!"

Az esemény az alábbi Facebook-linken érhető elhttps://www.facebook.com/events/687997125271569/

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink