Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-02-28 21:21:00

Nagyon magasra emelték a koronvírus-járvány globális veszélyének szintjét

Magasról - nagyon magasra emelte a koronvírus-járvány globális veszélyének szintjét az Egészségügyi Világszervezet. A WHO vezérigazgatója szerint aggasztó a fertőzöttek és az érintett országok számának növekedése. A járvány már több mint 50 országban van jelen, 83-ezer ember fertőződött meg, 2-ezer 800-an pedig meghaltak.

A szokásosnál jóval kevesebb embert lehet látni Milánó központjában a járvány miatt. Többen szájmaszkkal közlekednek, 650 fertőzött van ugyanis Észak-Olaszországban.

A város még álmos, kevesen vannak az utcákon. Sajnálom, hogy az emberek ennyire megijedtek. – mondta egy helyi lakos.

Pánik nincs, csak a karanténtól tartanak az emberek – ezt mondta Híradónknak egy Toscanában élő magyar. Aggodalomra adhat okot az is, hogy egy 49 éves informatikus fertőzötten tért vissza Észak-Olaszországból. Őt karanténba helyezték, de a gyerekei továbbra is iskolába járnak.

Három napig volt Északon, betegen tért haza, rosszul lett, önként ment be a kórházba, de már jobban van.

A szomszédos Svájcban is komolyan veszik a járványt. Az alpesi országban elővigyázatosságból törölték a nagyobb rendezvényeket, mint például a genfi autószalont.

Közben elengedtek néhány vendéget a Kanári-szigeteken karanténba helyezett hotelből, ahol a hét elején olasz fertőzötteket találtak, de hétszáz ember egyelőre marad.

Egy nagyobb csoport hagyhatja el a szállodát. Azok, akik a fertőzöttekkel egy időben tartózkodtak az épületben, fokozatosan távozhatnak. – mondta egy spanyol illetékes.

Egyre több a fertőzött Németország legnépesebb tartományában, Észak-Rajna-Vesztfáliában is.


Még sok hétig, vagy hónapig tart majd a járvány, de az is lehet, hogy az új koronavírus már soha többé nem tűnik el a föld felszínéről. Csak remélni tudom, hogy egy éven belül meglesz a védőoltás ellene. - mondta a Robert Koch intézet egyik vezetője. 

Világszerte már több mint ötven országra terjedt át az új koronavírus, amely legutóbb Fehéroroszországban, Hollandiában, Litvániában, Mexikóban, Nigériában és Új-Zélandon jelent meg. Az Egészségügyi Világszervezet szerint a járvány a világ legtöbb országát elérheti.

A tőzsdék világszerte zuhannak. A nemzetközi piacokon ez volt a legrosszabb hét a 2008-as válság óta.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink