Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-02-29 07:50:00

Külföldre akart menekülni egy pécsi autómosó alkalmazottja, a munkahelyi kasszából lopott az útra

Szerelmi bánatában külföldre akart menekülni egy pécsi autómosó alkalmazottja. Az utat pedig a munkahelyi kasszából akarta finanszírozni. Tavaly augusztusban döntött úgy, hogy Németországban szeretne élni, ezért zárás után visszament az irodába, és elvitt onnan 1-millió 200-ezer forintot. A rendőrök egy kaposvári a hotelben fogták el. Most emeltek ellene vádat.

A kifosztott pécsi autómosó ipari kamerája rögzítette azt, ahogy a szerelmes férfi megpróbált pénzt szerezni. Magánéleti válságára hivatkozva volt szüksége nagyobb összegre, amiből külföldre akart utazni és ott letelepedve új életet kezdeni.

"Készpénzt vitt el, csak arra volt szüksége. Zárás után visszajött, a kollégától elkérte a kulcsot, mert neki egyébként nem volt kulcsa az épülethez, visszajött zárás után és elvitte az összes készpénzt, ami itt volt." - nyilatkozta Pataki László, tulajdonos.

A megszerzett zsákmányából először egy pécsi hotelben vett ki egy szobát, majd Kaposvárra utazott, ahol öt éjszakára akart berendezkedni. A pénz nem sokáig volt nála, mert költekezésbe kezdett.

"Részben valutát vásárolt, ezen kívül különbözp technikai eszközöket, telefont, laptopot, órát, illetőleg édesanyjának is küldött hetvenezer forintot. Emellett az összes többi pénzt ételre és italra költött. Ötödik napon azonban a rendőrök kopogtattak a szállodai szobájában és őt így elfogták." - mondta Kutas Tamás, a Baranya megyei Főügyészség szóvivője.

A férfit a rendőrök őrizetbe vették, majd lopás miatt indítottak ellene eljárást. Az ügyészség most emelet ellene vádat, akár három évet is kaphat, ha a bíróság elítéli. A pénzből egyébként a valután kívül egyetlen fillér sem került elő.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink