Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-02-28 15:19:00

Schanda: Semmi nem indokolja a koronavírus miatti élelmiszer-felhalmozást

Folyamatos az ellátás az élelmiszer-szektorban, és az Innovációs-és Technológiai Minisztérium is kapcsolatban áll a szakma szervezetivel – hangzott el stratégiai államtitkár sajtótájékoztatóján. Schanda Tamás hozzátette: a nyerészkedők ellen is igyekeznek fellépni.

Schanda: Semmi nem indokolja a koronavírus miatti élelmiszer-felhalmozást

A sajtóban több helyen is olyan hírek jelentek meg, miszerint a tartós élelmiszerek iránt megnőtt a kereslet, mert attól tartanak az emberek, hogy később nem fognak tudni hozzájutni ezekhez – ezt mondta el a parlamenti és stratégiai államtitkár a koronavírussal kapcsolatos sajtótájékoztatóján. Schanda Tamás elmondta: értik a félelmet és a felhalmozást is, de ezt a szakértők szerint semmi nem indokolja.

Hozzátette: az operatív törzs minden eszközt megkapott az intézkedéshez, amennyiben erre szükség lenne. Mint mondta, az Innovációs- és Technológiai Minisztérium is folyamatosan kapcsolatban van a kereskedelmi szakmai szervezetekkel és nagyobb szereplőkkel. Egyeztetések során – folytatta – arra jutottak, hogy folyamatos az ellátás a szektorban és az élelmiszerláncok tartaléka is kielégítőek. A megnövekedett kereslet csak lokálisan érezhető, egyébként pedig a vásárlási kedv nem nagyobb az államtitkár szerint, mint egy enyhébb karácsonyi beszerzési hullám.

Schanda Tamás azt is elmondta: fellépnek azok ellen, akik nyerészkedni szeretnének ezen a helyzeten.

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink