Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-02-28 11:00:00

Koronavírus: nagyon kiakadt Niedermüller Péter

"Most, hogy egyre több és több hír érkezik a koronavírus elterjedéséről, Erzsébetváros önkormányzata úgy gondolta, alapos, szakszerű és tárgyszerű tájékozódásra és tájékoztatásra van szükség" - írta Facebook-oldalán Niedermüller Péter.

Koronavírus: nagyon kiakadt Niedermüller Péter
Niedermüller Péter, Erzsébetváros polgármestere

A DK polgármestere elmesélte: kapcsolatba léptek a tisztifőorvossal, és meghívták egy szűkebb körű egyeztetésre. A főorvos asszony örömmel elfogadta a meghívást, majd a megbeszélés tervezett időpontja előtt néhány órával arról értesítette őket, felettesei nem engedélyezték, hogy kijöjjön a kerületbe. Szerintük ugyanis erre nincs szükség, a kormány akcióterve a koronavírus megfékezésére elégséges, egyéb intézkedésekre, egyeztetésekre nincs szükség.

"Érthetetlennek tartom, hogy a tisztifőrvos asszony felettesei miért gondolják úgy, hogy nekik meg kell akadályozni azt, ha egy önkormányzat első kézből akar tájékozódni a járvánnyal kapcsolatos aktuális helyzetről, a szükséges intézkedésekről. Csak remélni tudom, hogy ebben az ügyben nem politikai szempontok játszanak szerepet, hanem csupán ostoba bürokratikus előírásokról van szó" - közölte Erzsébetváros polgármestere.

Miközben politikai csatározás zajlik az ügyben, a magyar polgárok úgy tűnik tényleg tartanak a fertőzéstől:

 

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink