Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-02-28 12:02:00

Koronavírus gyanújával vittek kórházba egy gyömrői nőt

Győrfi Pál megerősítette a hírt, közölte, hogy a kórházba szállítás során a személyzet a protokollnak megfelelően járt el.

A signaltv.hu helyi hírportál azt írja: egy középkorú nőt vittek kórházba a mentők csütörtökön délután az egyik gyömrői háziorvosi rendelőből. A lap úgy tudja: a körzeti orvos értesítette a mentőszolgálatot, miután a beteg több, a koronavírusra jellemző tünetet produkált, és pár napja jött haza Olaszországból.

Információik szerint a nő a vírus olaszországi terjedése miatt félbeszakadt velencei karneválon vett részt, ahonnan vasárnap ért haza. Csütörtökön lázasan kereste fel háziorvosát, aki a tüntetek és az olaszországi tartózkodás miatt azonnal értesítette a mentőket, akik teljes védőfelszerelésben szállítottak a hölgyet a Szent László kórházba. A vonatkozó protokoll szerint most két hetes megfigyelés, és speciális vizsgálatok várnak rá, hogy kiderüljön, koronavírussal fertőzött-e a gyömrői nő, vagy egyéb megbetegedésben szenved.

Győrfi Pál az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője megkeresésükre megerősítette a hírt, közölve, fertőzés gyanúja miatt hívták a mentőket, a kórházba szállítás során a személyzet a protokollnak megfelelően egyéni védőfelszereléseket használtak.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink