Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-02-28 19:55:00

Koronavírusos fertőzöttről nem tudunk, de egyre több a gyanús eset Magyarországon

Továbbra sincs koronavírussal fertőzött magyar, ugyanakkor egyre több gyanús eset miatt riasztják a hatóságokat. Gyömrőn egy olyan nőhöz kérte a háziorvos a mentők segítségét, aki a velencei karneválról jött haza, és rosszul érezte magát. A mentőket naponta többször is hívják a koronavírus miatt, ilyenkor munkatársaik a protokollnak megfelelő védőruhát viselik. Ketten egyébként már hazamehettek a Dél-pesti Centrumkórház karanténjából.

Továbbra is nyugalomra intenek a hatóságok a világszerte terjedő koronavírus-járvány miatt, és a lakosság együttműködését kérik. A kormány minden eszközt és forrást az operatív törzs rendelkezésére bocsát a koronavírus-helyzet kezelése érdekében.

Közben megalakult a koronavírus elleni védekezéssel foglalkozó fővárosi operatív törzs is. A repülőtéren és a határoknál pedig továbbra is fokozott az ellenőrzés.

Egyre több riasztás érkezik a mentőszolgálathoz. Legutóbb Gyömrőn, egy háziorvos riasztotta a mentőket egy olyan középkorú nőhöz, aki nemrég jött haza a velencei karneválról és a fertőzésre jellemző tünetei voltak.

Külföldön öt országban tizenkét magyar van karanténban, közülük egy ember vírustesztje volt pozitív. Öten vannak Spanyolországban, hárman Japánban, ketten Kínában, egy-egy érintett pedig Olaszországban és Németországban tartózkodik.

Mexikó partjainál egy hajón alakult ki riadalom, mert két utasnak influenzaszerű tünetei voltak. Így, a tengerjáró vesztegzár alá került.

Közben a Dél-pesti Centrumkórház bejelentette: ketten hazamehettek azok közül a magyarok közül, akik karanténban voltak koronavírus-fertőzés gyanúja miatt. A házaspár két hete került a kórházba, miután kiderült: azon a holland óceánjárón utaztak, amelyen egy koronavírus-fertőzést diagnosztizáltak. Jelenleg tizenhatan vannak karanténban az intézményben.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink