Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-02-28 15:40:00

Bejelentették: Megalakult a koronavírus elleni védekezéssel foglalkozó fővárosi operatív törzs

"Karácsony Gergely főpolgármester összehívta a koronavírus elleni védekezéssel kapcsolatos önkormányzati döntések előkészítéséért felelős operatív törzset, amelyet Tüttő Kata főpolgármester-helyettes vezet. Az operatív törzs tagjai a feladatkörükben érintett főpolgármester-helyettesek: Dorosz Dávid és Gy. Németh Erzsébet, Havasi Gábor a Fővárosi Önkormányzat egészségügyi tanácsnoka, László Imre XI. kerületi polgármester, mint a Fővárosi Közgyűlés orvos tagja és a testület titkára Számadó Tamás főjegyző." - írja szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében a Főpolgármesteri Hivatal.

Bejelentették: Megalakult a koronavírus elleni védekezéssel foglalkozó fővárosi operatív törzs

Mint írják: "Az operatív törzs szoros napi kapcsolatban van a fővárosi cégekkel és felvette a kapcsolatot a koronavírus elleni védekezésért felelős kormányzati operatív törzzsel. Ezzel egy időben a főváros a BKK és a BKV felületein tájékoztató kampányba kezd és a cégekkel közösen együttműködve járványügyi tervet állít össze a betegség járványos megjelenése esetére, hogy biztosítsuk a város működőképességét és lassítsuk a vírus terjedését.

A Fővárosi Önkormányzat már korábban felvette a kapcsolatot a WHO budapesti irodájával és több európai nagyvárossal, hogy egyeztessen a felkészülésről.

Az operatív törzs folyamatosan egyeztet a fővárosi kerületekkel és a korábban összehívott Budapesti Egészségügyi Fórumnak is napirendi pontja lesz a koronavírus elleni védekezés, megkezdve ezzel a rendszeres egyeztetést a polgármesterekkel, az egészségügyi szakértőkkel és a szakmai szervezetekkel."

 

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink