Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-02-28 18:18:00

Megszólalt a szarvasi fideszes polgármester: “Elnézést, kutya bunkó voltam!”

Elnézést kérek, kutya bunkó voltam, akik ismernek tudják, hogy nem ilyen a modorom - ezt az atv.hu-nak nyilatkozta Babák Mihály szarvasi polgármester, aki azt a poént „sütötte el” egy mikrofonban ellenzéki hölgy képviselőtársának: "nem rakom a számba. Ez nőnek jobban áll, mint nekem”.

Megszólalt a szarvasi fideszes polgármester: “Elnézést, kutya bunkó voltam!”

“Elnézést kérek, kutya bunkó voltam, akik ismernek tudják, hogy nem ilyen a modorom, és én is tudom, hogy ilyet nem illik mondani sem nyilvánosan, sem máshogy” - ezt az atv.hunak nyilatkozta Babák Mihály szarvasi polgármester, aki miután az egyik ülésvezetése közben egy ellenzéki képviselőnő arra kérte, hogy hajoljon közelebb a mikrofonhoz, azt a “poént” sütötte el: “nem rakom a számba. Ez nőnek jobban áll, mint nekem, úgyhogy nem csinálom”.

Később ezt megismételte, és fülorvoshoz küldte a képviselőnőt.

Most az atv.hu-nak Babák Mihály azt mondta, hogy ott az ülésen nem sérelmezték a megjegyzését, “ami nagyon ostoba volt a részemről”, de az üléseken általában jó a hangulat, szoktak tréfálkozni is - tette hozzá.

A polgármester azt is mondta, megtehette volna esetleg, hogy az ülésen készült hangfelvételből ezt a részt kivágják, és úgy hozzák nyilvánosságra, de ilyet ő nem szokott tenni.

Babák Mihály azzal az érdekes momentummal egészítette ki az eddigi beszámolókat, hogy - noha az nem hallatszik a felvételen-, de ő úgy hallotta, hogy a képviselőnő mintha azt mondta volna neki, hogy tegye közelebb a mikrofont, és ha másként nem megy a hangosítás, vegye a szájához, vagy a szájába.

Arra, hogy ez viszont nem hallatszik, azt mondta, hogy ez valóban így van. A történtek másnapján be is szereztek mikrofonokat, hogy máskor ilyesmi ne forduljon elő, hogy nem hallják, amit a másik képviselő mond.

Babák Mihály megismételte, hogy szokott viccelődni, tréfálni, de “ez, ami történt nem a stílusa”, és bár ő akkor a teremben nem érzett megbántottságot senki részéről, most mindenkitől elnézést kér, akit megbántott volna az ostoba megjegyzésével.

Ajánlom

További belföldi híreink