Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-02-27 15:30:00

Lehet valaki egyszerre influenzás és koronavírusos is

A szakemberek sem tudják még pontosan, hogy a koronavírus többször fertőzhet e. Az viszont biztos, hogy ahol az influenza és a koronavírus is jelen van, ott akár egyszerre lehet bárki influenzás és koronavírus fertőzött.

Lehet valaki egyszerre influenzás és koronavírusos is

Egy oszakai idegenvezető az a nő, aki a híradások szerint kétszer is megfertőződött a koronavírussal. A 40 éves nőnél január végén mutatták ki a vírust, rövid ellátás után kiengedték negatív lelettel, majd februárban állítólag újra megfertőződött. A virológus professzor fenntartásokkal kezeli az esetet.

„Kicsit nekem azért gyanús, hogy nagyon gyorsan kiengedték, pozitív teszt után nagyon gyorsan negatív lett a tesztje”

– mondta Híradónknak Jakab Ferenc. A virológus azt is el tudja képzelni, hogy valami hiba csúszott a tesztelési folyamat során. Hangsúlyozta: egyelőre nem tudjuk, hogy ez a vírus hogyan viselkedik, hogyan fertőz és meddig képes fertőzni.

A szakember egyébként az ATV Híradójának kérdésére válaszolva nem tartotta kizártnak, hogy ha van olyan terület ahol az influenza és a koronavírus együttesen is jelen van, akkor mindkettő egyszerre megfertőzze az embert.

„Gyakorlatilag bármilyen variációban lehetséges, hogy valaki csak influenzás lesz, valaki a koronavírust kapja el, és természetesen, ha olyan területen van, akkor az is előfordulhat, hogy mind a kettő fertőzés megtámadja, ezt hívjuk szakmai nyelven Coinfectionnak”

– folytatta Jakab.

A virológus professzor szerint egyelőre a megelőzés a legfontosabb, a rendszeres kézmosás és fertőtlenítés. Amennyiben viszont ennek ellenére jelentkeznek a tünetek, a láz, a száraz köhögés és a nehézlégzés, a szakértő azt javasolja, hogy azonnal forduljunk orvoshoz.

 

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink