Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-02-27 12:02:00

Gulyás: A kormánynak az a megoldás elfogadható, ami Bán Teodórának is

A Kormányinfón az ATV többek között arról kérdezte Gulyás Gergely minisztert, hogy Bán Teodóra igazgatósága kapcsán hogyan alakul a tárgyalás a kormány és a főváros között.

Gulyás: A kormánynak az a megoldás elfogadható, ami Bán Teodórának is

Kettéosztották a Szabad Tér Színház vezetését, Bán Teodóra azt nyilatkozta, hogy száméra ez nem elfogadható. Gulyás az ATV kérdésére reagált az ügyre: a miniszternek az a megoldás elfogadható, ami Bán Teodórának is elfogadható. Ennek kapcsán kérdés, hogy a kormány felfüggeszti-e a tárgyalást színház-finanszírozás ügyben a fővárossal. Együttérez a főpolgármester úrral, hogy az” milyen rossz, amikor valakit megzsarol a koalíciós partnere”, de hangsúlyozta, hogy a szakmai bizottság döntése egyértelmű volt. Gulyás szerint Karácsonynak arra kell választ adnia, hogy miért veszi semmibe a szakmai grémium döntését, amelyben ugyan vannak politikai szereplők, de minkét oldal képviseltette magát.

Azt feltételezi Gulyás „jóindulattal”, hogy Karácsony zsarolás áldozata lett, a részleges kapitulációt is értékelni kell, de mindenképpen személyesen akar beszélni erről Karácsonnyal.

Az a megoldás, ami létre jött, egy szerencsétlen, kapkodást tükröző javaslat, mert van egy alkalmas és egy alkalmatlan vezető, őket összekényszeríteni nem jó megoldás- mondta Gulyás.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink