Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-02-27 17:00:00

Bán: „egyelőre nem elfogadható” a fővárosi közgyűlés döntése

Nem elfogadható egyelőre a Fővárosi Közgyűlés döntése a Szabad Tér Színház jövőbeni vezetésével kapcsolatban – erről beszélt Bán Teodóra az ATV Híradónak. Mint mondta, a kettős ügyvezetés nem működik, van azonban néhány opció, ami lehetséges.

Nagy vita kezd kialakulni a kormány és a főváros vezetése között a budapesti színházak finanszírozását illetően. Ennek egyik szimbolikája a Szabad Tér Színház vezetői pályázata is.

Mint ismert, a Fővárosi Közgyűlés zárt ülésen döntött erről. Karácsony Gergely főpolgármester azt javasolta, hogy a fővárosi önkormányzat fenntartásában lévő, a Margitszigeti és a Városmajori Szabadtéri Színpadot működtető cégnek megosztott vezetése legyen. A képviselők elfogadták a javaslatot. Ez alapján kettős vezetése lesz a Szabad Tér Színháznak: a Margitszigeti Szabadtéri Színpadot Bán Teodóra, a Városmajori Szabadtéri Színpadot Benkő Nóra irányítja a jövőben a Fővárosi Közgyűlés szerdai döntése szerint.

Bán Teodóra ma az ATV Híradójának adott interjút, ebben kifejtette, hogy a fenti helyzet „nem ideális”, a közgyűlési előterjesztés részleteit olvasva az „egyelőre nem elfogadható”.

Szerinte salamoni döntést szeretett volna hozni a közgyűlés a főpolgármester javaslata alapján, de ennek részletei a gyakorlatban nem megvalósíthatóak.

Mint mondta, a gyakorlatban nem működik a kettős ügyvezetés, néhány opció azonban lehetséges. Az egyik opció, hogy a szakmai bizottság döntését veszik alapul, a másik, hogy külön társaság, külön költségvetéssel és felelősséggel irányítja a két színházat.

Továbbá hat hónapra meghosszabbítaná az ügyvezető mandátumát, és ez alatt az idő alatt rendezné a jogi státuszát is.

Reagált Gulyás Gergely

A kormányinfón az ATV kérdésére Gulyás Gergely is elmondta a kormány álláspontját az ügyben. 

"Az a megoldás, ami létrejött a közgyülésben, egy szerencsétlen, kapkodást tükröző javaslat” - mondta a Bán Teodóra személye körül kialakult színházi konfliktusról a miniszter, kijelentve: a kormány számára az az elfogadható, ami Bán Teodórának is elfogadható. 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink