Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-02-26 20:55:00

Tarlós: A pénz sosem érdekelt, de a hatalmat szerettem

Fejben jól van, szívben még szokni kell, hogy már nem polgármester – jellemezte a helyzetét Tarlós István volt főpolgármester az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Tarlós: A pénz sosem érdekelt, de a hatalmat szerettem

Tarlós István elmondta: Gyerekkoromban azért is meg kellett küzdenie, hogy a grundon bekerüljön a kezdőcsapatba, így nagyon hálás ezért a 16 + 9 évért, amikor városvezető lehetett Óbudán, majd Budapesten. A pénz sosem érdekelt, de nyerni szerettem és szerettem a hatalmat is – mondta Tarlós István, hozzátéve: a hatalmat lehet jóra is használni.

Ami a biodóm körüli vitákat illeti, Tarlós István elmondta: Persányi Miklóst jó szakembernek tartotta, így annak ellenére az Állatkert élén hagyta, hogy Persányi a 2000-es évek elején Gyurcsány Ferenc minisztere volt.

Tarlós úgy fogalmazott: nem mondaná, hogy Persányi visszaélt volna a bizalmával, inkább azt mondaná, hogy Persányi beleszeretett ebbe a projektbe, amit Tarlós is támogatott. Persányi ragaszkodott hozzá, hogy a projektet ő és az emberei bonyolítsák le. Persányi Miklós Tarlós szerint kicsit túlálmodta magát.

Tarlós nem gondolja, hogy eltettek volna pénzeket az építkezésből – szerinte egyszerűen elszámolták magukat. Az utóbbi napokban megjelent információkat cáfolva a volt főpolgármester kijelentette: a fővárosi közgyűléstől Persányi soha nem kért plusz 20 milliárd forintot a Biodóm felépítésére szánt 44 milliárd forinton felül.

A főváros ma elfogadott költségvetésével kapcsolatban Tarlós István felhívta a figyelmet: 2010-ben a várost 251 milliárd forint adóssággal vette át, amiből 73 milliárd forint működési adósság volt. most működési adósság nélkül, 60 milliárd forint körüli felhalmozási adóssággal adta át. Ezért tudott az új városvezetés egy 400 milliárd forint fölötti fővárosi költségvetést. Ami a kormány és a főváros vezetésének viszonyát illeti, Tarlós István azt mondta: a főpolgármester nem mutogathat automatikusan a miniszterelnökre, ha nem tudja teljesíteni a saját ígéreteit.

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink