Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-02-26 07:13:00

Megszólalt a magyar nő, akit koronavírus-gyanúval kezelnek Bécsben

Miháczi Bea kedd óta egy bécsi kórházban elzárva várja a vizsgálati eredményét. A Szeretlek Magyarország szólaltatta meg telefonon.

Bea két hete ért vissza bécsi otthonába Velencéből. Négy éve rengeteget utazik, 24 országban járt, csak tavaly 9 országban volt. Legutóbb egy Antwerpen, Madrid, Frankfurt és Velence körúton járt.

 „Amikor megjelent a hír, hogy kórházban vagyok, sokan támadtak, hogy magamnak kerestem a bajt, de voltak, akik megvédtek, hogy a fertőzés bárhol előfordulhat” – mesélte a Szeretlek Magyarországnak.

Bea velencei útja után három nappal kezdett rosszul lenni.

„Nagyon köhögtem, lázam volt és egyik nap leájultam a székről. Az orvos azt mondta, jobban leszek, adott antibiotikumot, de nem lettem jobban. Ma felhívtam a hot line-t és elmondtam, hogy lázas vagyok ráz a hideg és volt ájulásom. 5-10 perc múlva jöttek értem a szkafanderes mentősök” - mondja erről, hozzátéve: jobban fél az influenzától, mint a koronavírustól: „Az influenza rosszabb, mint a koronavírus. Abban idősek vagy betegek halnak meg, a fiatalok, egészségesek, akik nem dohányoznak, azok gyorsan gyógyulnak” – magyarázza. Neki pár éve volt egy kemény influenzája, amivel késő ment orvoshoz és kiderült, volt egy tüdőgyulladása, azért tartott négy hétig a felépülése.

Bea elmesélte: a kórházban egy négyágyas szobában van egyedül. Várja, hogy a szájból és orrból vett nyálkahártya vizsgálat eredményét megkapja, várhatóan szerda délután.

Ő akár két helyen is megfertőződhetett, mert decemberben járt Kínán keresztül Thaiföldön és bár Kínában akkor már voltak megbetegedések, még nem hozták nyilvánosságra. Velencében is úgy volt, hogy még nem tudta, ott is vannak fertőzések.

„Nem védekeztem, nem tudtam, hogy kell. Bár én igyekszem vigyázni magamra. Például Thaiföldről, a 40 fokos hőmérsékleti különbségből visszatérve Bécsben egy darabig maszkban járok” - mondja Bea.

Ha kiderülne, hogy koronavírusa van, akkor szerinte csak a szintén Bécsben élő öccsét és egy ismerősét kell megvizsgálni, csak velük volt kapcsolatban.

Részletek a Szeretlek Magyarország portálon.

Ajánlom

További belföldi híreink