Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-02-26 10:28:00

Media1: az ATV Spiriten láthatóvá válik a Spirit FM néhány műsora

A Spirit FM érintett műsorai a tévés változatnak köszönhetően az eddiginél nagyobb eléréshez jutnak, hiszen az ATV Spirit minden jelentős műsorterjesztő cégnél elérhető. Az ATV Csoport dedikált tévéstúdiót is épített a Spirit FM műsorainak, melyek már a jövő héttől láthatók lesznek az ATV Spiriten - adta hírül a Media1.

Media1: az ATV Spiriten láthatóvá válik a Spirit FM néhány műsora

Televíziós műsorokat is gyártani fog ezentúl a Spirit FM 87,6. A rádió több eddigi magazinműsorából hamarosan televíziós változat is látható lesz, amit a tavaly elindult ATV Spirit ebből a célból létrehozott tévéstúdiójából sugároznak majd – tudta meg a Media1 Korvin Tibortól, a Spirit FM programigazgatójától, aki egyben az ATV Spirit tévécsatorna kreatív igazgatói feladatait is ellátja.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a műsorvezető egyszerre szól majd a tévénézőkhöz és a rádióhallgatókhoz. A Spirit FM első körben négy magazinműsorából kezd el televíziós változatot is készíteni az ATV Spirit számára.

Tévés változat készül a Holló Márta vezette Drive című műsorból, a Tribün című sportpodcastból, Zóna címmel tévés változatban is látható lesz a Trunk Tamás (dablty) vezette Corporation Z. műsor, valamint a Beleznay Endre vezette Napos oldal.

Korvin Tibor a Media1-nek elmondta: ezek a műsorok már március elejétől, azaz a jövő héttől láthatók lesznek az ATV Spiriten.

A tévére adaptált rádióműsorok hétköznaponként 16:30-kor lesznek láthatóak az ATV Spiriten.

A tévés változat azért is érdekes a műsorok szempontjából, mert az ATV Spirit megtalálható szinte az összes szolgáltatónál, így a Telekomnál, a Diginél, a Vodafone-UPC-nél, valamint a kisebb szolgáltatóknál, például a Tarr Kft.-nél is. Az ATV Spirit digitális platformon jelenleg a tévé-előfizetéssel rendelkező háztartások 55 százalékában fogható.

„A Spirit FM-en futó magazinműsorok sikerét látva Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója kért fel, hogy hozzuk létre a szóban forgó négy műsor tévés adaptációját. Az ATV Spirit egy könnyedebb hangvételű, fiatalos csatorna lesz, ezért is adta magát, hogy a hasonló tematikájú rádiós tartalmakat fejlesszük tévés formátummá"

- mondta el Korvin Tibor.

Az ATV Spirit kreatív igazgatója és a Spirit FM programigazgatója kiemelte: „az alapvető célunk a műsorokkal, hogy fiatal nézőket csábítsunk az új csatornára, és napról napra tudjuk is őket inspirálni. Annak érdekében, hogy ezek a műsorok látványvilágukban is friss, újszerű hatást mutassanak, egy vadonatúj stúdiót építettünk. Ennek tervezésénél az volt a célunk, hogy otthonos, de mégis modern, a megszokottól eltérő díszletet hozzunk létre, amelyben akár egyszerre négy-öt ember is tud beszélgetni."

atv.hu/Media1

Ajánlom

További belföldi híreink