Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-02-26 20:22:00

Kövér László szerint világméretű küzdelem zajlik, és nemsokára vége lehet az EU-nak

Az Országgyűlés elnöke arról beszélt, hogy két egymással kompromisszumra nem hozható oldal világméretű összecsapása zajlik.

Kövér László szerint világméretű küzdelem zajlik, és nemsokára vége lehet az EU-nak

Kövér a Katolikus Rádióban azt mondta, az egyik oldalon azok állnak, akik azt gondolják, létezhet olyan demokrácia, amely a korlátlan szabadságra épül, a másik oldalon azok, akik szerint a demokrácia a rend és a szabadság egyensúlyára épülhet csak. Közölte: a demokrácia nem lehet ellentétes a többség akaratával, már pedig úgy látszik, Európában most ez lesz a trend.

A házelnök kérdésesnek nevezte az Európai Unió jövőjét. Úgy fogalmazott: nem merne nagy téteket feltenni arra, hogy 2030-ban még lesz Európai Unió.

A gyöngyöspatai kárpótlási ügyben szerinte egy szűk kisebbség az ügyvédek és a "Soros-féle háttérhatalom" hálózatának segítségével jelentős összegeket akar zsebre tenni. Jog és igazság nem kerülhet egymással szembe - mondta Kövér László.

A fiatal korosztályból olyan képviselők kerültek be a parlamentbe, akiknek a neveltetése erős hiányosságokat mutat. Súlyosabb probléma, hogy a kommunikáció is megváltozott, és a parlament mint a vita színpada elvesztette jelentőségét szinte teljes mértékben. A botrány az, amivel az internetes oldalakra fel tudnak kerülni - vélekedett Kövér László.

Az érvek, a másik véleménye nem számít - mondta Kövér László.

 

 

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink