Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-02-26 11:55:00

Gulyás Gergely: Már két magyar koronavírus-fertőzött van, de egyikük sincs az országban

A koronavírusról tart tájékoztatót Gulyás Gergely kancelláriaminiszter Láng-Bognár Kinga, az operatív törzs szóvivője.

A kormány részletesen foglalkozott a koronsvírus-helyzette, magyarországi fertőzöttről nem tudnak - jelentette be Gulyás Gergely kancelláriaminiszter budapesti sajtótájékoztatóján. 

Jelenlegi ismereteink szerint Magyarországon nincs koronívírusos beteg, két magyar beteg van, egyikük Japánban, másikuk Bécsben tartózkodik. 

Az operatív törzs létrejött, és minél teljesebb körű tájékoztatást akarnak biztosítani. Álhírerjesztésnek nincs tere, és az bűncselekmény is - tette hozzá a kancelláriaminiszter, azt ígérve, hogy ha Magyarországon megjelenik a vírus, azonnal tájékoztatást adnak. 

Bognár Kinga őrnagy, az operatív törzs szóvivője elmondta: a törzs már januárban felállt a BM égisze alatt.

Az operatív törzs szóvivője bejelentette: fokozottan ellenőrzik a gócpontokból - Kínából, Észak-Olaszországból és Kínából - érkezetteket. Felhívta a figyelmet arra, hogy azok, akik a fertőzött területekről térnek haza és bármilyen gyanús tünetet éreznek magukon, forduljanak a háziorvosukhoz. 

A koronavirus@bm.gov.hu címen lehet felvenni a kapcsolatot az operatív törzs alatt dolgozó szakemberekkel - tette hozzá Bognár Kinga őrnagy, hangsúlyozva, hogy a vírus esetleges magyarországi megjelenése esetén sincs ok a pánikra, ez még nem jelentene járványveszélyt. 

Gulyás Gergely pedig azt mondta el, hogy Pintér Sándor belügyminiszter hatpárti egyeztetést kezdeményezett az ügyben.

Kásler Miklós EMMI-miniszter szerint indokolt, hogy az észak-olaszországi kirándulásról hazatérő diákokat karanténba tették, a térségből hazatért vízilabdázókat viszont nem. 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink