Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-02-26 21:55:00

Fertőtlenítik, de nem zárják be az újbudai Nyéki Imre uszodát

Az ott edző vízilabdacsapat, az OSC pénteken Észak-Olaszországban játszott a Pro Reccóval. Az önkormányzat szerint fertőtlenítik az uszodát, a sportolók pedig tünetmentesek.

Fertőtlenítik, de nem zárják be az újbudai Nyéki Imre uszodát

"Az újbudai Nyéki Imre Uszodát nem zárják be, a belső felületek (korlátok, kilincsek stb.) fokozott fertőtlenítése azonban innentől megtörténik" – írta a XI. kerület önkormányzata a hvg.hu-nak, azzal kapcsolatban, hogy az ott készülő OSC vízilabdacsapata a múlt pénteken Észak-Olaszországban, a koronavírus-járvány európai gócpontjában, Veronában játszott Bajnokok Ligája-meccset a Pro Reccóval.

Azt is hozzátették,

"tekintettel arra, hogy az OSC tagjai egészséges, fiatal sportolók, akik között a hazautazásuk óta senki nem mutatott semmilyen tünetet, illetve arra, hogy kint tartózkodásuk idején az adott városban még nem észleltek új koronavírussal fertőzött beteget, ennél szigorúbb intézkedés a helyzet változásáig nem indokolt, a pánikkeltést pedig kifejezetten szeretnénk elkerülni."

A közleményükben azt is leírták, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ állásfoglalása szerint különösebb óvintézkedésre sincs szükség. Telefonon a sportolóknak azt az utasítást adták, figyeljék magukat és 38 Celsius-fok fölötti láz esetén jelentkezzenek. Emellett várják a kormányhivatal állásfoglalását is, amit ígéretük szerint holnap (csütörtökön) írásban kapunk meg.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink