Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-02-26 11:46:00

Fél éve szerződött le Csukás Istvánnal a Süsü forgatókönyvre a közmédia

A hétfőn elhunyt Csukás István neve is szerepel a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) közelmúltban közzétett szerződéslistáján. A dokumentum szerint a közmédia a Süsü a Sárkány III. című bábfilmsorozat forgatókönyvének megírásáról és felhasználási jogairól kötött szerződést a népszerű meseíróval 26 millió forint értékben.

Fél éve szerződött le Csukás Istvánnal a Süsü forgatókönyvre a közmédia
Csukás István

Az nem volt titok, hogy újabb Süsü-folytatás készül, a Kossuth-díjas költő, író több interjúban is beszélt erről korábban.

Bár ekkor elvileg még nem volt szerződése a közmédiával – a megállapodás ugyanis csak júliusban lépett hatályba -, Csukás István így is befejezte a forgatókönyvet decemberre. Az alkotás ráadásul jóval hosszabb lett annál, mint amiről korábban szó volt.

Csukás a Süsüke világot lát című bábfilmsorozathoz 13 epizódot írt, és a 600 oldalas (gépelt) forgatókönyvet le is adta az MTVA-ban.

A G7 portál a közmédiánál érdeklődött arról, hogy mi a helyzet a forgatókönyvvel, illetve mikor kerülhetnek műsorra az új részek, de nem válaszoltak a kérdéseinkre.

Juhász Anna és Bodrogi Gyula a következőképp emlékezett meg a művészről:

 

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink