Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-02-26 18:43:00

A Honvéd focicsapatát is elérhette a koronavírus

A csapat edzője és másodedzője is kapcsolatba kerülhetett a koronavírus miatt lezárt olasz területeken élőkkel.

A Honvéd focicsapatát is elérhette a koronavírus

A 31-szeres válogatott labdarúgó, az NB III.-as együttes vezetőedzője, Pisont István irányítja a Budapest Honvédot a február 29-i, szombati DVTK elleni bajnokin. Giuseppe Sannino és másodedzője, Alessandro Recenti helyettesítésére azért van szükség, mert mindketten kapcsolatba kerülhettek a koronavírus miatt lezárt olaszországi területeken élő emberekkel – írja a hvg.hu a csapat honlapja alapján.

Az olasz szakemberek semmiféle tünetet nem mutatnak, orvosi ajánlásra azonban nem látogatják a csapat edzőközpontját azóta, hogy az olasz hatóságok óvintézkedéseket vezettek be. Ezért nem lesznek ott a szombati meccsen sem.

"A Budapest Honvéd FC felelős klubként mindent megtesz az egészségügyi válsághelyzet megoldásáért, a járvány terjedésének megfékezéséért. A vezetőség elővigyázatosságból – védve a szurkolóit, játékosait és a klubnál dolgozó kollégáit – döntött az ideiglenes helyettesítés mellett"

– közölték.

A klub – az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlásával összhangban – arra kérte a szurkolóit, hogy inkább otthonról biztassák a csapatot, ha az elmúlt hetekben kapcsolatba kerültek az érintett területeken járt emberekkel, vagy maguk is oda utaztak.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink