Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-02-25 15:48:00

Magyarok rekedhettek egy karanténba helyezett, tenerifei szállodakomplexumban

Erről beszélt a tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár a mai sajtótájékoztatóján. Menczer Tamás azt is elmondta, hogy egy magyar kamionsofőr a lombardiai karanténban rekedt, de jól van. Egy másik sofőr is Lombardiában volt, jelenleg úton van a Szent László kórházba.

Magyarok rekedhettek egy karanténba helyezett, tenerifei szállodakomplexumban

A magyar kormány feladata az, hogy mindent tegyenek meg az egészség megőrzéséért, mindenkivel kapcsolatban, aki itthon van, és aki kint van – ezt mondta Menczer Tamás államtitkár. Azonban senki nem tudja, mit hoz a holnap, és nem lehet kijelenteni, hogy nem fog itt is megjelenni a koronavírus.

Tegnap a tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár elmondta, hogy három magyar ragadt Japán mellett a Diamond Princess hajón, egyiküknek pozitív lett az eredménye. Ma elmondta: várják az újabb teszt eredményét, és ha az pozitív, akkor megfigyelőközpontba szállítják. Menczer szerint egyébként továbbra is jól van, nem köhög, nem lázas. Másik két ember, a testvérpár is jól érzi magát, akiknek negatív lett az eredményük.

Olaszországban – folytatta – 5-ről 9-re nőtt a karantén alatt lévő tartományok száma. Majd beszámolt arról is, hogy egy magyar kamionsofőr telefonált a milánói konzulátuson lévő telefonra, hogy Lombardiában rekedt, de jól van, szeparáltsága is biztosított. Egy másik sofőr már a római konzulátust hívta. Ő a karantén előtt járt Lombardiában, azóta hazajött, de már úton van a Szent László kórházba. Nincsen láza, de nem érzi jól magát.

Menczer Tamás arról is beszámolt, hogy Tenerifén egy szállodakomplexum került karantén alá, nagyjából ezer emberrel. Egy tiszteletbeli konzul is jelen van, akinek információi alapján magyarok rekedtek a komplexumban. Számot nem tud mondani, becsülni pedig nem szeretne. Jelenleg Madridból utazik a külügy egy munkatársa Tenerifére, és ha még több emberre lesz szükség, akkor további munkatársakat irányítanak oda.

Menczer elárulta, nem tudnak arról, hogy Ausztriában lenne fertőzött, és arról sincs tudomás, hogy Magyarországon lehetne fertőzött ember. A magyar kabinet továbbra sem tervezi, hogy lezárásokat vennének igénybe, de persze – tette hozzá – a magyar emberek egészsége a legfontosabb.

 

 

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink