Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-02-25 13:57:00

Korlátozásokat vezettek be két budapesti iskolában a koronavírus miatt

Két budapesti iskolában is intézkedtek a koronavírus-veszély miatt. Azok a diákok érintettek, akik a közelmúltban Olaszországban jártak.

Korlátozásokat vezettek be két budapesti iskolában a koronavírus miatt
Fotó: MTI
"A Budapest British International Schoolban (BBIS) az osztálytermeket végigjárva arra kérték a diákokat, hogy akik Olaszországban voltak nemrég, maradjanak otthon két hétig karanténban"

- állította a hvg.hu-nak egy szülő, akinek a gyereke az intézménybe jár.

Az BBIS jelezte: folyamatosan követik a koronavírus terjedéséről szóló híreket és azokra tekintettel, a brit és a magyar hatóságok irányelvei alapján hozzák meg a döntéseiket napról napra. A szülőket továbbra is arra kérik, hogy figyeljék a gyerekeik állapotát, és hozzátették: ha valamelyik diákjuk kedden otthon maradt, és nem lázasodik be, akkor szerdán már visszatérhet az iskolába.

Egy olasz tagozatos oktatási intézményben is korlátozásokat vezettek be. A közösségi médiában terjedt annak az iskolai tájékoztatásnak a fotója, amelyben megkérik a szülőket, hogy a koronavírus miatt csak az auálig kísérjék a gyerekeiket, ne menjenek fel az osztálytermekbe.

Az olasz tagozatos Újlaki Általános Iskola igazgatója Gábor Áron a hvg.hu-nak megerősítette, hogy valóban fokozott elővigyázatossággal járnak el a közösség érdekében.

"A nálunk tanulók közül január óta 32-en jártak Olaszországban, az elmúlt két héten belül pedig hatan. Nyitott iskola vagyunk, amit azt jelenti, hogy szabadon be lehet menni mindenhová, ezért kértük a szülőket, hogy kivételesen csak az auláig jöjjenek be”

- magyarázta indokaikat.

Azt a hat tanulót, akik a már fertőzéssel küzdő országban jártak, megkérték, hogy ne menjenek be, nekik e-mailben küldik a leckét, és ha kell, bepótolni is segítenek a lemaradást. Az igazgató szerint a szülők jól fogadták a korlátozást.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink